_X6G4355.jpg

random image default10

museumdocentenMuseum Het Valkhof ontvangt jaarlijks zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. We hebben daarom voor bijna elke groep uit het basis- en voortgezet onderwijs een aantrekkelijke museumles ontwikkeld. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten.
We hebben ook diverse educatieve materialen beschikbaar die in de klas gebruikt kunnen worden.

Onze museumdocenten: enthousiast, deskunstig en ervaren!
Onze museumdocenten ontvangen jaarlijks duizenden leerlingen. Zij weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Het gastteam
Uw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal u wegwijs maken in het museum en uw groep eventueel daarna overdragen aan de museumdocent.

Op onze site kunt u ons aanbod aan lesprogramma's rustig bekijken. Voor informatie en advies over, en boekingen van educatieve programma’s kunt u bellen of mailen met de Afdeling Publiekszaken, Doran van Wamel en Ania Rachmat, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 13.00 uur op 024 - 360 88 05 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Goedkoop vervoer voor basisonderwijs met kunstbuskaartje
In de Stadsregio Arnhem Nijmegen kunnen schoolklassen van het basisonderwijs op één goedkoop buskaartje van 15 euro naar culturele activiteiten buiten de school. Het kunstbuskaartje is een speciaal vervoerbewijs voor scholieren, begeleiders en leraren die samen bij een halte instappen en ook gezamenlijk bij een andere halte weer uitstappen. U kunt gebruik maken van de reguliere buslijnen. Het kaartje is geldig voor de heen- en terugreis op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Er mogen maximaal 35 personen per kaart reizen, waarvan maximaal tien volwassenen. Een kaart kost 15 euro en is te bestellen via Ervaar het OV.

De lesprogramma's basisonderwijs per thema:

Tentoonstellingsgericht
Dossier Plastic
Madame Poubelle
Gladiatoren

Door het hele museum
Met Freddie door het museum

Romeinen
Valkhof Junior - Romeinenwerkplaats
Rondleiding Op zoek naar de Romeinen
JuniorLab op de Schop
Spreekbeurtenkoffer Romeinen

De oude stad
Valkhof Junior 
Valkhof en omgeving