_X6G4355.jpg

random image default10

museumdocentenMuseum Het Valkhof ontvangt jaarlijks zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. We hebben daarom voor bijna elke groep uit het basis- en voortgezet onderwijs een aantrekkelijke museumles ontwikkeld. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten.
We hebben ook diverse educatieve materialen beschikbaar die in de klas gebruikt kunnen worden.

Onze museumdocenten: enthousiast, deskundig en ervaren!
Onze museumdocenten ontvangen jaarlijks duizenden leerlingen. Zij weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Het gastteam
Uw groep wordt verwelkomd door een gastheer of gastvrouw. Deze zal u wegwijs maken in het museum en uw groep eventueel daarna overdragen aan de museumdocent.

Op onze site kunt u ons aanbod aan lesprogramma's rustig bekijken. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse mogelijkheden per thema.

Voor informatie en advies over, en boekingen van educatieve programma’s kunt u bellen of mailen met de Afdeling Publiekszaken, bereikbaar op maandag t/m donderdag van van 10 – 15 uur en op vrijdag van 10 – 13 uur. Telefoon: 024 - 360 88 05. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De lesprogramma's voor voortgezet onderwijs per thema:

Tentoonstelling
Kind in de oorlog

Moderne Kunst
Rondleiding door een kunstenaar

Door het hele museum
Fotoworkshop portret en architectuur
Expeditie steentijd

Romeinen
Rondleiding Romeinse collectie
Schervenworkshop
Film Romeins Nijmegen
Archeologie in de klas
Romeinenwerkplaats

De oude stad
Valkhof en omgeving
Jong in Nijmegen 1944 

 

Museum Het Valkhof