721T2699.jpg

random image default10

Wat gebeurde er met de kinderen in Nijmegen tijdens de oorlog? Wie waren het? De kinderen die in de oorlog leefden, krijgen in dit project een gezicht. De leerlingen maken ook kennis met de aangrijpende schilderijen van Ceija Stojka. Deze Romavrouw overleefde als kind drie concentratiekampen. In haar werk zie je de oorlog door de ogen van een kind. Door het maken van opdrachten in het museum verplaatsen de leerlingen zich in de kinderen in de oorlog.

GROEP brugklas

DUUR 1 uur

WANNEER 22 februari -10 juni 2019

KOSTEN € 20,-exclusief museumticket

GROEPSGROOTTE maximaal 30 leerlingen

 

Reserveer

Banner staand

Maria is een Franse prinses die hertogin van Gelre is geworden. Ze houdt heel veel van dieren. Als ze op reis gaat, gaan haar lievelingsdieren met haar mee. De eerlingen spelen een spel waarbij ze moeten proberen de dieren veilig van het ene kasteel naar het andere te rengen. De helft van de leerlingen gaat ondertussen met een museummedewerker in de expositie ‘Ik, Maria van Gelre’ op zoek naar dieren voor Maria. Halverwege wordt er gewisseld

Het onderwijs kan 9 weken lang de expositie te bezoeken. Normaal gesproken is het museum van dinsdag t/m vrijdag vanaf 10 uur open voor schoolbezoek. Voor de expositie ‘Ik, Maria van Gelre’ worden voor scholen de openingstijden verruimd: de schoolprogramma’s kunnen al om 9.30 uur starten. Om individuele bezoekers die de expositie bezoeken niet tot overlast te zijn, zijn er alleen rondleidingen voor scholen in de ochtend. Er starten rondleidingen om 9.30 uur en om 10.45 uur. 2 Groepen van 20 leerlingen kunnen gelijktijdig de expositie bezoeken.

Duur:                 1 uur

Kosten:              € 52,50 per groep, exclusief museumticket

Grootte groep:  1 klas

Wanneer:          15 oktober 2018 t/m 21 december 2019

Tijd:                   9.30 – 10.30 of 10.45 – 11.45 uur

 

 

Reserveer

Welkom bij Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof
Radboud Universiteit