721T2699.jpg

random image default10

De leerlingen bezoeken onder deskundige leiding in het museum de expositie 'Dossier Plastic'. Ze zien een indrukwekkende hoeveelheid plastic die gehaald is uit de Stille Oceaan. Daarnaast zien en bespreken ze de maatschappelijke gevolgen van plastic afval. Tevens wordt een bezoek gebracht aan zeer uiteenlopende installaties van 4 kunstenaars waarmee ze reflecteren op de relatie tussen mens en natuur. Een zeer actueel thema!

Duur museumbezoek: 1 uur
Wanneer: 10 december 2016 tot en met 19 februari 2017
Kosten: € 45,- per groep (excl museumentree)
Max. groepsgrootte: 20 leerlingen

Speciale aanbieding voor Nijmeegse scholen: Als u in 2016 de expositie bezoekt betaalt u GEEN programmakosten (excl. museumentree). De eerste 25 klassen die zich aanmelden voor een bezoek in 2017 betalen per klas maar 1 rondleiding (€ 45,- ipv € 90,- per klas excl. museumentree). Wees er dus snel bij!

Voorbereiding in de klas: in samenwerking met De Bastei worden verschillende programma’s aangeboden die u op school kunt uitvoeren:

Bureau toezicht en handhaving 
De milieutoezichthouder geeft met een powerpointpresentatie op school voorlichting over het takenpakket van Bureau Toezicht & handhaving in de gemeente Nijmegen. Onderwerpen: o.a. aanpak vervuiling (zwerfvuil, zwerfafval. Neem voor vragen en het boeken van deze gastles contact op met NME De Bastei: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Broeikas
De Broeikas is een milieucentrum en biedt voor het voortgezet onderwijs verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Je kunt als school zowel de Broeikas bezoeken als een gastles bij jou op school laten plaats vinden. Afspraken minimaal twee weken van te voren i.v.m. voorbereiding. Thema’s: milieu, afval, duurzaamheid. Neem voor vragen en het boeken van deze gastles contact op met NME De Bastei: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Plastic Soup Foundation
De Plastic Soup Foundation (PSF) zet zich in tegen de toenemende verontreiniging van plastic in de oceanen. Om kinderen en jeugd bekend te maken met het plastic soep probleem en mee te laten denken over oplossingen, biedt de stichting gastlessen aan. Kijk hier voor meer informatie. Neem voor vragen en het boeken van deze gastles contact op met NME de Bastei: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier of hier (geen inlog nodig, maar 'zoeken in aanbod' aanklikken)voor meer info over de lesprogramma’s.  

Dit educatief project is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Bastei, Stichting Plastic Soup Nijmegen en Stichting Stiksoep.