_X6G4355.jpg

random image default10

Verdeeld in teams proberen de leerlingen de Roman Code te kraken en klasgenoten te verslaan. Via een app maakt het team opdrachten in de archeologische collectie. Niet alleen kennis: ook snelheid telt om als winnaar uit de bus te komen!

duur: 1 uur
kosten: € 20,- per klas, excl. museumticket
groepsgrootte: maximaal 32

Reserveer

foto schoolklasAls voorbereiding op een bezoek aan het museum kunnen leerlingen via de computer opdrachten maken uit het interactieve leerlingenboekje. Ze testen zo hun kennis over de Romeinen. De uitslag bepaalt welke positie ze in het Romeinse Rijk zouden bekleden. Ben je een slaaf of word je een keizer? Download hier het interactieve leerlingenboekje.

Let op: bij het downloaden kunt u de melding krijgen dat het bestand schadelijk zou kunnen zijn voor uw computer. Dit is niet het geval. Kies dan achtereenvolgens voor 'acties', 'meer opties' en 'toch uitvoeren' en u kunt het interactieve leerlingenboekje alsnog downloaden. 

 

 

Romeinse collectie rondleiding

Onze educatief medewerkers maken op een levendige manier duidelijk waarom Nijmegen de oudste en belangrijkste Romeinse stad van Nederland is. Niet voor niets is in Museum Het Valkhof de grootste collectie Romeinse gebruiksvoorwerpen te zien.

De rondleiders van het museum zijn er speciaal op getraind hun verhaal aan te laten sluiten bij de belevingswereld van jongeren.

Voor alle leerlingen

Duur: 1 uur
Kosten: € 52,50 per groep, exclusief museumticket
Maximale groepsgrootte: 20

Reserveren kan minimaal twee weken van te voren.

Reserveer

schervenworkshop2De succesvolle schervenworkshop heeft een nieuw jasje gekregen! De workshop wordt uitgebreid met high tech archeologisch onderzoek – zoals XRF onderzoek - dat leerlingen zelf uit kunnen voeren. In het speciaal voor de schervenworkshop ingerichte ArcheoLab
gaan de leerlingen aan de slag met nieuwe manieren van archeologisch onderzoek. Daarbij moeten ze ook referentiecollecties gebruiken. De tafel met honderden scherven blijft de basis voor deze workshop.

Voor alle leerlingen

Duur: 1 uur
Kosten: € 55,- per groep, exclusief museumticket
Maximale groepsgrootte: 20

Reserveren kan minimaal twee weken van tevoren.

Reserveer

Archeologie in de klas

Alles over de Romeinen

Een archeoloog graaft naar eeuwenoude voorwerpen in de grond. Wat neemt hij mee naar zijn werk? Een van de archeologen van Museum Het Valkhof komt met zijn koffer naar de school toe en laat de kneepjes van het vak zien. 

Voor alle leerlingen

Duur les: 50 minuten
Wanneer: maandag en vrijdag

Kosten voor Nijmegen e.o.: € 150,-
Kosten tot 75 km buiten Nijmegen: €200,-
Kosten extra les op dezelfde dag: € 50,-

Reserveer

Romeins Nijmegen

Begin je bezoek hier!

De audiovisuele presentatie is een goede inleiding op een bezoek aan de archeologische collectie.

Voor alle leerlingen

Duur: 20 minuten
Kosten: gratis, exclusief museumticket
Maximale groepsgrootte: 80

Reserveren kan minimaal twee weken van te voren.

Reserveer