noord-zijde.jpg

random image default10

rondgang Valkhof

Met een educatief medewerker gaan de leerlingen het Valkhof- en het Hunnerpark verkennen. Deze unieke plek wordt al sinds de prehistorie bewoond. Doordat er veel te ontdekken is, kunt u kiezen uit 2 verschillende themarondleidingen:
- ‘Reizen door de tijd’. Bij deze rondleiding bezoekt de groep onder meer de St.Nicolaaskapel, de Maartenskapel, de IJskelder en de gang onder de stadswal.
- ‘Oorlogstijd’. De groep bezoekt onder meer de bunker uit de Tweede Wereldoorlog, het Duitse kanon, restanten van de grote Valkhof burcht en de Nicolaaskapel.

Voor alle leerlingen
Duur: 1 uur
Kosten: € 52,50 per groep, excl. museumticket
Maximale groepsgrootte: 20 leerlingen

Het programma Valkhof en omgeving is ontwikkeld in samenwerking met de Valkhofvereniging. Klik hier voor meer informatie over de Valkhofvereniging.

Bekijk hier het introductiefilmpje over dit unieke lesprogramma:

Ter voorbereiding op het programma kun je tevoren in de klas de workshop ‘Vouw je eigen Valkhofkapel’ doen. De Valkhofkapel, ook wel Sint-Nicolaaskapel genoemd, is een van de oudste nog bestaande stenen gebouwen van Nederland. De kapel is in het midden van de 11e eeuw gebouwd. Enkele jaren daarvoor was de palts van Karel de Grote, die op het Valkhof stond, afgebrand. Kosten: € 4,95 per stuk (incl. btw). Deze kun je bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

schervenworkshop2De succesvolle schervenworkshop heeft een nieuw jasje gekregen! De workshop wordt uitgebreid met high tech archeologisch onderzoek – zoals XRF onderzoek - dat leerlingen zelf uit kunnen voeren. In het speciaal voor de schervenworkshop ingerichte ArcheoLab
gaan de leerlingen aan de slag met nieuwe manieren van archeologisch onderzoek. Daarbij moeten ze ook referentiecollecties gebruiken. De tafel met honderden scherven blijft de basis voor deze workshop.

Voor alle leerlingen

Duur: 1 uur
Kosten: € 55,- per groep, exclusief museumticket
Maximale groepsgrootte: 20

Reserveren kan minimaal twee weken van tevoren.

Reserveer

Museum Het Valkhof