Tickets

Onderwijs

  1. Onderwijs

Valkhof Museum sluit voor verbouwing, maar blijft toegankelijk voor schoolbezoek

Valkhof Museum vernieuwt! Op alle fronten gaan we de komende jaren aan de slag om terug te keren als een dynamisch, open museum waarmee we ook een jong publiek aan willen spreken. Het museumgebouw aan het Kelfkensbos sluit daardoor tijdelijk zijn deuren, maar voor schoolbezoek blijft het museum toegankelijk.

Voor het schooljaar 2022-2023 betekent dit:

Tot 1 oktober 2022: het museum is gewoon geopend; je kunt alle programma's boeken, zoals je dat van ons gewend bent. 

Van 1 oktober tot 24 december: de benedenverdieping van het museum is exclusief geopend voor scholen. 

Van 24 december 2022 tot 1 maart 2023: er zijn geen binnenprogramma's; wel programma's op school en buiten.

In januari verschijnt onze nieuwe folder met al het aanbod aan het Keizer Karelplein.

Bezoek ons museum met de klas!

Het onderwijsaanbod is in vier menu's onderverdeeld: een menu in het museum voor het basisonderwijs, een menu in het museum voor het voortgezet onderwijs, een menu op school en een menu met programma's in de buitenlucht. Wanneer nodig – i.v.m. eventuele nieuwe covid-19 maatregelen – kun je switchen naar een ander menu zodat de museumactiviteit toch door kan gaan (mits beschikbaar).

 

Vragen over schoolbezoek

Bekijk het schoolaanbod voor


Basisonderwijs

Voortgezet onderwijs


Thema's

          


Spreekbeurt en/of werkstuk

Bekijk aanbod

Alles in één overzicht? Bekijk hier de onderwijsbrochure 2021-2022

Onderwijsbrochure

 

Corona-proof

We hebben ons museum 'coronaproof' gemaakt. Door het aanbod in menu's te verdelen kan er indien nodig – i.v.m. met eventuele nieuwe covid-19 maatregelen – geswitcht worden van menu zodat een museumactiviteit toch door kan gaan. En natuurlijk houden al onze museumdocenten en experts ook rekening met de afstand tijdens alle activiteiten. Zo proberen we in deze gekke tijd alle kinderen toch kennis te laten maken met onze indrukwekkende collectie!

In het kader van onderwijsactiviteiten geldt een uitzondering op de coronatoegangsbewijsplicht voor jeugd tot en met 17 jaar voor de beoefening van kunst- en cultuur. Dit betekent dat bij schoolbezoeken aan musea geen coronatoegangsbewijzen nodig zijn voor leerlingen onder de 18 jaar. Begeleiders en onderwijzend personeel hoeven ook geen coronatoegangsbewijs te tonen.

Een bezoek aan het museum

Valkhof Museum leer je alles over archeologie, de middeleeuwen, oude kunst en moderne kunst. Door middel van onze objecten maken scholieren kennis met het verleden gekoppeld aan het heden. Jaarlijks ontvangen wij zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten. Onze museumdocenten weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

 

Informatie en boekingen
Reserveren kan tot uiterlijk 14 dagen voor de gewenste datum (mits beschikbaar) via het reserveringsformulier dat u bij het betreffende programma aantreft.

Tickets en abonnementen
Leerlingen van het basisonderwijs betalen geen entreekosten. Leerlingen van het voortgezet onderwijs en begeleiders van schoolgroepen betalen €2,75 per persoon. Museumkaart is geldig.

Jaarabonnement voortgezet onderwijs
VO scholen kunnen voor €495,- een jaarabonnement afsluiten. Alle klassen kunnen een jaar lang ongelimiteerd het museum bezoeken. Per bezoek hoeven vervolgens alleen de projectkosten te worden betaald. Een abonnement kan op elke gewenste datum in gaan. Reserveren blijft noodzakelijk.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 11.00–17.00 uur
Voor schoolgroepen onder leiding van museummedewerker op dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 10.00 uur, mits vooraf gereserveerd.

Mindervaliden
Het museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Lift en rolstoelen zijn aanwezig.

 

Aanmelden onderwijsnieuwsbrief

Aanmelden

 

Contact

Valkhof museum
Kelfkensbos 59
Postbus 1474
6501 BL Nijmegen

Instagram @valkhofmuseum

 

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.