Tickets

Onderwijs

  1. Onderwijs

Bezoek ons museum met de klas!

Nieuw dit jaar is dat het onderwijsaanbod in vier menu's is onderverdeeld: een menu in het museum voor het basisonderwijs, een menu in het museum voor het voortgezet onderwijs, een menu op school en een menu met programma's in de buitenlucht. Wanneer nodig - i.v.m. eventuele nieuwe covid-19 maatregelen - kun je switchen naar een ander menu zodat de museumactiviteit toch door kan gaan (mits beschikbaar).

Bekijk het schoolaanbod voor


Basisonderwijs

Onderbouw Bovenbouw

Voortgezet onderwijs

VMBO HAVO/VWO onderbouw HAVO/VWO bovenbouw

Thema's

         

Spreekbeurt/werkstuk

Bekijk aanbod

Alles in één overzicht? Bekijk hier de onderwijsbrochure 2020-2021

Onderwijsbrochure

Corona-proof

Dit voorjaar hebben we ons museum 'coronaproof' gemaakt. Tapekunstaar Egbert.EGD heeft de vloer verdeeld in duidelijke 1,5 meter vlakken. Dwaal, stap of spring via de vrolijke vlakken door het museum. Door het aanbod in menu's te verdelen kan er indien nodig - i.v.m. met eventuele nieuwe covid-19 maatregelen - geswitcht worden van menu zodat een museumactiviteit toch door kan gaan. En natuurlijk houden al onze museumdocenten en experts ook rekening met de afstand tijdens alle activiteiten. Zo proberen we in deze gekke tijd alle kinderen toch kennis te laten maken met onze indrukwekkende collectie!

Een bezoek aan het museum

In Museum Het Valkhof leer je alles over archeologie, de middeleeuwen, oude kunst en moderne kunst. Door middel van onze objecten maken scholieren kennis met het verleden gekoppeld aan het heden. Jaarlijks ontvangen wij zo’n 15.000 scholieren vanuit heel Nederland. We vinden het belangrijk om scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met de geschiedenis en onze collectie. De meeste programma’s bestaan uit een combinatie van kijken én doen. Daar waar mogelijk werken we met authentieke objecten. Onze museumdocenten weten als geen ander hoe zij hun verhaal kunnen afstemmen op de groep en zetten alles op alles om de leerlingen een leerzame én leuke dag te bezorgen.

Informatie en boekingen

Reserveren voor programma’s kan tot uiterlijk 14 dagen voor de gewenste datum (mits nog beschikbaar). Telefoon (024) 3608805, publiekszaken@museumhetvalkhof.nl
We zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 10.00 – 15.00 uur en vrijdags van 10.00 – 13.00 uur.

Tickets en abonnementen
Leerlingen van het basisonderwijs betalen geen entreekosten. Leerlingen van het voortgezet onderwijs en begeleiders van schoolgroepen betalen € 2,75 per persoon. Museumkaart is geldig.

Jaarabonnement voortgezet onderwijs
VO scholen kunnen voor € 495,- een jaarabonnement afsluiten. Alle klassen kunnen een jaar lang ongelimiteerd het museum bezoeken. Per bezoek hoeven vervolgens alleen de projectkosten te worden betaald. Een abonnement kan op elke gewenste datum in gaan. Reserveren blijft noodzakelijk.

Openingstijden
Maandag* t/m zondag 10.00–17.00 uur
Voor schoolgroepen onder leiding van museummedewerker op dinsdag t/m vrijdag geopend vanaf 10.00 uur, mits vooraf gereserveerd.

*Gedurende De Pest (t/m 22 augustus 2021) is het museum ook op maandagen geopend. 

Mindervaliden
Het museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Lift en rolstoelen zijn aanwezig.

Aanmelden onderwijsnieuwsbrief

Aanmelden

Contact

Museum Het Valkhof

Kelfkensbos 59

Postbus 1474

6501 BL Nijmegen

Instagram @museumhetvalkhof

 

 

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.