Tickets

Themarondleidingen

  1. Themarondleidingen

  Alle tijdsperioden/het hele museum

Valkhofmenu binnen - basisonderwijs

 

Voor wie: alle groepen
Duur: 1 uur
Wanneer: tot 1 oktober 2022
Kosten: €45,- + €2,75 entreeticket voor begeleiders

Groepsgrootte: maximaal 20 leerlingen

Valkhof Museum heeft zo’n uiteenlopende collectie dat een bezoek aan het museum vaak aan kan sluiten bij een schoolproject. Tijdens de rondgang in het museum wordt niet alleen gekeken en geluisterd, maar ook veel gekletst en gedaan.

De volgende themarondleidingen worden aangeboden:

  • Kunst Kijken
  • Wat zal ik vandaag eens aantrekken?
  • Ruziemakers

Bekijk hieronder de omschrijvingen van de drie themarondleidingen.

 

Reserveer

Themarondleiding

Kunst Kijken

Wat is eigenlijk mooi en wat is lelijk? Als je samen praat over wat je in het museum ziet, ga je anders kijken. Al filosoferend ontdek je meer dan je in eerste instantie zou denken. Maar als je nu ook nog eens andere zintuigen inzet? Wat gebeurt er dan? Kijk je anders als je muziek hoort? En als je iets eet? We maken een inspirerend rondje kunst langs schilderijen en beelden. Tijdens de rondgang wordt gekletst, gekeken maar vooral ook gedaan. Er wordt getekend, gekleid, pictionary gespeeld, raad het plaatje en gegymd.

Themarondleiding

Wat zal ik vandaag eens aantrekken?

Mode verandert per jaar. Dat is al eeuwen zo. In het museum zijn daarvan veel voorbeelden te vinden. Droegen de Romeinen eigenlijk broeken en hoe maakte de keizer een toga van die lange lap? Waarom was er een tijd dat mensen pruiken droegen? Van welke materialen werd kleding gemaakt? We gaan aan stoffen voelen en we leren hoe de keizer zich in die tijd liet aankleden.

Themarondleiding

Ruziemakers

Omdat wij in Nederland al bijna 75 jaar in vrede leven, zou je bijna vergeten dat vroeger een leven zonder gevechten minder vanzelfsprekend was. In en om het museum gaan we op zoek naar alles wat met oorlog, vechten en ruzie heeft te maken.
Het begint bij de Romeinen die ons land kwamen veroveren. Bewegen in een schildpadformatie zoals de Romeinen tijdens een gevecht, zou dat moeilijk zijn? We gaan het proberen! Later bouwde keizer Barbarossa een kasteel met een dikke verdedigingstoren op het Valkhof en in de 16e eeuw maakten protestanten ruzie met katholieken en sloegen hun beelden de kop af. Ter voorbereiding op het programma is de animatiefilm 'Nijmegen in 1944' (duur 10 minuten), door theatergroep Kwatta, in de klas te bekijken.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.