Tickets
Onderwijs rondleiding Valkhof en omgeving

Valkhof en omgeving – rondgang buiten het museum

  1. Valkhof en omgeving – rondgang buiten het museum

  Steden en staten

  Wereldoorlogen

Valkhofmenu buiten - voortgezet onderwijs

 

Voor wie: alle leerlingen
Duur: 1 uur
Wanneer: tot 24 december 2022
Kosten: €52,50 per groep, excl. entreeticket
Groepsgrootte: maximaal 20 leerlingen

Met een educatief medewerker gaan de leerlingen het Valkhof- en het Hunnerpark verkennen. Deze unieke plek wordt al sinds de prehistorie bewoond. Doordat er veel te ontdekken is, kun je kiezen uit twee verschillende themarondleidingen:

  • ‘Reizen door de tijd’. Bij deze rondleiding bezoekt de groep onder meer de St.Nicolaaskapel, de Maartenskapel, de IJskelder en de gang onder de stadswal.
  • ‘Oorlogstijd’. De groep bezoekt onder meer de bunker uit de Tweede Wereldoorlog, het Duitse kanon, restanten van de grote Valkhofburcht en de Sint-Nicolaaskapel.

Het programma Valkhof en omgeving is ontwikkeld in samenwerking met de Valkhofvereniging. Klik hier voor meer informatie over de Valkhofvereniging.

Ter voorbereiding op het programma kun je van tevoren in de klas de workshop ‘Vouw je eigen Valkhofkapel’ doen. De Valkhofkapel, ook wel Sint-Nicolaaskapel genoemd, is een van de oudste nog bestaande stenen gebouwen van Nederland. De kapel is in het midden van de 11de eeuw gebouwd. Enkele jaren daarvoor was de palts van Karel de Grote, die op het Valkhof stond, afgebrand. Kosten: €4,95 per stuk (incl. btw). Deze kun je bestellen via publiekszaken@valkhofmuseum.nl.

 

Reserveer

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.