Tickets
Archeologie Museum Het Valkhof Nijmegen

Over Museum Het Valkhof

  1. Over Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof draagt met een indrukwekkende collectie: archeologie, oude kunst en moderne kunst, het verhaal van ruim 5000 jaar geschiedenis uit. Naast de collectie zijn er jaarlijks meerdere wisseltentoonstellingen te zien. Het museum wil laten zien hoe kunst en geschiedenis ons wereldbeeld kleuren. Met het heden als vertrekpunt worden thema’s onderzocht die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Het museum is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het historische Valkhofpark, in het hart van Nijmegen.

Het museum is ontstaan door het samengaan van Museum G.M. Kam (1922) voor archeologie en de Commanderie van St. Jan voor oude en moderne kunst.

Onze missie

Museum Het Valkhof wil bezoekers laten ervaren wat mensen al eeuwenlang tot mens maakt. Dit doen we door actuele vensters te bieden op universele aspecten van ons bestaan: onze drijfveren, twijfels, emoties en talenten.

 

Ontgrenzen

Museum Het Valkhof en Museum Arnhem werken vier jaar lang samen in het project Ontgrenzen. Met dit project geven beide musea een aanzet tot een innovatieve publieksbenadering.

Lees hier meer over Ontgrenzen.

Vrienden van het museum

De Vereniging Vrienden van Museum Het Valkhof wil belangstelling wekken voor het museum. Zij willen de belangen van het museum behartigen en aankopen mogelijk maken, via de Stichting Paul Guyot.

Meer informatie

Vriend worden

Vacatures

Altijd al willen werken in een museale omgeving? Bekijk dan snel of er vacatures open staan.

Vacatures

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.