Tickets

Schenkingen en legaten

  1. Schenkingen en legaten

Schenkingen en legaten

Draag je Valkhof Museum een warm hart toe en wil je ons steunen? Dat kan in de vorm van een schenking of een nalatenschap.
Valkhof Museum heeft van de Belastingdienst een ANBI-status gekregen en hoeft daarom geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen. Er zijn nog meer fiscale voordelen aan verbonden: donateurs kunnen giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken, uiteraard binnen de daarvoor geldende regels.

Schenkingen
Je kunt zowel een financiële schenking doen als een schenking in goederen, bijvoorbeeld een kunstobject, passend in onze collectie.

Nalatenschap
Er kan een kunstwerk, passend in onze collectie, of bedrag worden nagelaten aan Valkhof Museum door middel van een bepaling in het testament. 

Mocht je meer willen weten over de fiscale aspecten en de procedure rondom schenkingen/nalatenschappen of heb je nog een andere vraag? Dan kan je contact opnemen met het museum voor nadere informatie of voor een gesprek met directeur Hedwig Saam. Zij helpt je graag verder.

ANBI

Valkhof Museum heeft de ANBI-status. 

Bekijk hier het formulier voor Fondswervende instellingen dat we i.h.k.v. de ANBI publiceren.

ANBI formulier 2020

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.