Tickets
Aan de slag in het ARCHEOlab

Familiebezoek

  1. Familiebezoek

Familiebezoek

Een dagje uit met de familie? Ga op pad met een rondleider en leer alles over de Romeinen, ga aan de slag in het ARCHEOlab of teken erop los!

ARCHEOlab

vaste opstelling | benedenverdieping

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, gedetermineerd, getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schuif aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van stad en regio.

Meer info

Romeinenwerkplaats

| benedenverdieping

Kom naar de Romeinenwerkplaats en ontdek alles over het leven van de Romeinen! Leer een boog bouwen zonder cement, schiet met de katapult of word architect van je eigen Romeinse stad.

Ga op ontdekkingstocht en ervaar zelf de technische snufjes uit de Romeinse tijd en hoe wij deze vandaag de dag nog steeds gebruiken.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar zeker ook leuk voor volwassenen die zich weer even kind willen voelen!

Meer info

Tekenkunst | 'Kijk' met je handen en teken

Speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar! In het museum ontdek je alles over de Romeinen en zie je oude schilderijen. Meestal kijk je met je ogen in een museum, maar nu ga je ook met je handen 'kijken'. Je gaat namelijk verschillende kunstwerken natekenen. Vraag naar het Tekenkunst-boekje bij de kassa en laat de kunstenaar in je los!

Buggyboek DAG MUSEUM

Speciaal voor de allerjongste museumbezoekers van nul tot vier jaar en hun (groot)ouders! Het buggyboek DAG MUSEUM is een 'babyproof' boekje over kijken naar kunst met baby's en spelen in het museum met peuters. Centraal staat het plezier van het kijken en het onderzoeken. Wil je kleintje het liefst de monumentale trappartij kruipend verkennen? Speuren naar dierfiguurtjes in de museumcollectie? Of is het geïnteresseerd in kleuren en vormen? Dit boekje biedt suggesties en tips voor allerlei vragen en spelletjes tijdens het bezoek.

Het buggyboekje is verkrijgbaar voor €4,95. Het luxe-exemplaar met aantrekkelijk en praktisch buggykoord is verkrijgbaar voor €9,50.

ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot is een onderdeel van het ARCHEOlab waarin je samen met onze publieksbegeleiders en museumdocenten op zoek gaat naar het verhaal achter scherven en meehelpt aan hun archeologisch onderzoek. Wil je meer weten over een voorwerp dat je gevonden hebt? Of heb je andere vragen over archeologie? Ook daarmee kun je in de ArcheoHotspot terecht.

Meer info

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.