Tickets
Provinciaal depot voor bodemvondsten

Provinciaal Depot voor Bodemvondsten

  1. Provinciaal Depot voor Bodemvondsten

Het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten neemt bodemvondsten aan, maar onder voorwaarden i.v.m. met de coronamaatregelen.

Meer info

 

De boeiende historie van Gelderland heeft in de bodem een rijk archief aan informatie achtergelaten. Dit archief wordt in toenemende mate bedreigd door bouwwerkzaamheden en ontgrondingen. Door middel van archeologisch onderzoek wordt ervoor gezorgd dat die nalatenschap voor onze kinderen en toekomstige generaties behouden blijft.

Museum Het Valkhof vervult in opdracht van de provincie Gelderland de wettelijke taak de documentatie en de bodemvondsten van archeologisch onderzoek in Gelderland duurzaam te beheren in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten.

Aanleveringen van bodemvondsten

Vondstcomplexen en bijbehorende documentatie van archeologisch onderzoek dat is uitgevoerd in Gelderland worden gedeponeerd in het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten van Gelderland.

Uitgezonderd hiervan zijn vondsten en documentatie uit archeologisch onderzoek dat is uitgevoerd in gemeenten die over een eigen gemeentelijk depot beschikken. Het betreft de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Zutphen met Doesburg.

Voor de aanlevering van vondstcomplexen en onderzoeksdocumentatie gelden bijzondere richtlijnen

PvE´s, selectievoorstellen en conserveringsverslagen kunt u opsturen aan pdb@museumhetvalkhof.nl.

Digitale deponering vindt plaats via het portal Archeodepot doormiddel een digitale pakbon en zip-file op te sturen https://fd9.formdesk.com/gboprod/Aanmelden_Pakbon_Update.

Analoge documentatie van opgravingen kunt u per post sturen naar:

Museum Het Valkhof

t.a.v. Provinciaal Depot voor Bodemvondsten

Postbus 1474

6501 BL Nijmegen

U ontvangt reactie binnen de wettelijk gestelde termijnen van de KNA.

 

Daarnaast gelden in de coronaperiode strengere voorwaarden dan gebruikelijk rondom de aanlevering van vondsten of monsters, teneinde de aanlevering veilig te laten verlopen. Neem daarom vooraf contact op met uw contactpersoon bij het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten. Heeft u geen vaste contactpersoon? Kijk dan op onze contactpagina.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.