721T2699.jpg

random image default10

Robert Terwindt Africa I web31 augustus 2017 t/m 14 januari 2018
In oktober 2017 verschijnt op initiatief van Kunstmagazijn de publicatie ‘De handtekening van Robert Terwindt’ met bijzondere verhalen over de kunstenaar en zijn werk. Wij laten een selectie zien van zes schilderijen van Terwindt uit onze eigen collectie. Terwindt tekent en schildert vooral groot. Met kwast en penseel, zet hij ogenschijnlijk lukraak toetsen en streken neer op maagdelijke doeken, laag na laag. Zo vertelt hij zijn verhaal, die of ze nu abstract, figuratief of realistisch van aard zijn, altijd te lezen zijn.

Over Robert Terwindt
Robert Terwindt, 4 dagen geboren voordat de tweede wereldoorlog uitbrak in Nijmegen, schuwt geen enkele emotie, is -niet braaf- in zijn werk, en dat maakt dat zijn werk – niet gedateerd- is. In zijn werk is de kracht van de verbeelding in al zijn facetten aanwezig: de tijger gromt – de beer is los – de boot slaat om – vrouwen ontbloten hun borsten – verleiding – confrontatie – geweld – liefde … Kortom de hartstochtelijke wereld van de schilder Robert Terwindt die zijn stempel gedrukt  heeft op het kunstklimaat in Nijmegen en omstreken.

Tentoonstelling bij Kunstmagazijn
Zondag 8 oktober 2017 presenteert Kunstmagazijn, gevestigd in de Kanunnik Mijllinckstraat 1 in Nijmegen, unieke schilderijen en nog nooit eerder vertoonde schetsen en tekeningen van Robert Terwindt. Daarnaast is de zwijgende film ‘De Handtekening van’, gemaakt door filmmaker Els Dinnissen, te zien. Deze film toont op luchtige wijze een overzicht van al zijn werken én fragmenten van Robert Terwindt zelf.

Boekpresentatie op 28 oktober
Zaterdag 28 oktober 2017 vindt bij boekhandel Dekker van de Vegt de officiële presentatie plaats van het boek ‘De handtekening van’. Hans Peters, algemeen directeur van Dekker van de Vegt interviewt een aantal ‘hoofdrolspelers’ van het boek, zoals Jan Siebelink, Jan Jansen, Klaas Gubbels, Eugène Terwindt, Arthur Panday, Thomas Verbogt, Oscar Goedhart en Victor Vroomkoning. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan het verkrijgen van inzicht in de persoon en de kunstenaar Robert Terwindt. Kunsthistoricus Frank van de Schoor analyseert zijn werk en plaatst het in een kunsthistorische context. Ook voegt hij een beknopte biografie van Robert Terwindt toe.

Afbeelding: Robert Terwindt, Africa I, 1990