10 februari t/m 13 mei 2018

Montse Hernández i Sala, grafisch ontwerper, gebruikt een van de tentoonstellingszalen als atelier én expositieruimte. Ze geeft hier vorm aan haar zorgen over de consequenties van het menselijk gedrag voor de natuur en voor de toekomst van onze kinderen.
Als Spaanse ziet ze met zorg de gevolgen van klimaatverandering in haar geboorteland, dat steeds meer te lijden heeft onder extreem warme periodes. Maar dit is niet alleen in Spanje te zien. Het is evident dat bewustwording en gedragsverandering bij de mens nodig is. ‘Hoe kan ik hieraan bijdragen?’, vraagt Hernández i Sala zich af. ‘Mijn beroep stelt me in staat de aandacht van mensen te vangen met zowel tekst als beeld. Ik onderzoek hier welke toon ik in mijn beeldtaal kan gebruiken, zodat wat ik wil overbrengen helder overkomt en tot nadenken aanzet.’

'Reset' probeert de enorme impact van de mens op de natuur op een esthetische manier vorm te geven, zodat we het hoofd niet afwenden. Daar zorgt de realiteit helaas maar al te vaak voor. Deze ruimte is deze maanden niet alleen een plek voor bewustwording, maar ook voor dialoog en werk in ontwikkeling.

Montse aan het werk
Montse zal op de vrijdagen onder openingstijd aan het werk zijn in het museum. Daarnaast kan het zo maar zo zijn dat je haar ook op andere momenten treft!

herbarium web   Montse aan het werk