Jan Jansen en Swip Stolk
Jan Jansen en Swip Stolk, foto: Gerard Verschooten

Museum Het Valkhof vormt tot en met 30 augustus 2009 het podium voor twee internationaal befaamde meesterontwerpers: de veelgeroemde schoenontwerper Jan Jansen (Nijmegen, 1941) en de toonaangevende vormgever Swip Stolk (Zaandam, 1944). Al veertig jaar ontmoeten zij elkaar in het creatieve proces.

De tentoonstelling laat een unieke combinatie van meesterontwerpen zien: circa 160 designschoenen die Jan Jansen vanaf de jaren ’60 tot nu ontwierp worden gepresenteerd in combinatie met de rubberen en stalen sieraden en wandobjecten die Swip Stolk met lasertechniek vervaardigde.

Daarnaast toont Jan Jansen nieuwe meubelontwerpen: een primeur voor Nederland. In opdracht van Museum Het Valkhof verzorgde Swip Stolk de grafische en ruimtelijke vormgeving van de tentoonstelling.

Uitgeverij d'jonge Hond presenteert in een reeks monografieën van prominente (mode)ontwerpers een nieuwe publicatie 'Jan Jansen', auteur Jos Arts, 144 pagina's, prijs € 14,95.
Tevens verschijnt het nieuwe boek 'Is getekend "zwart op wit", Swip Stolk 50 jaar visuele statements', samenstelling Swip Stolk, tekst Willem Ellenbroek, Uitgeverij de Buitenkant, 400 pagina's, prijs € 39,50.

Klik hier om het persbericht te downloaden.

tvdv_1709a-klein.jpg
Gasten tijdens de opening van de expositie, foto: Thijn van de Ven, Museum Het Valkhof
dsc_0022-web.jpg
BMW door Swip Stolk voorzien van een rubberen carrosserie, foto: Thijn van de Ven, Museum Het Valkhof