_X6G4355.jpg

random image default10

t/m 5 januari 2020 | benedenverdieping 

In 2019 is het weer tijd voor de Biënnale Gelderland 2019! Uniek aan de editie 2019 is het feit dat deze uit twee tentoonstellingen bestaat. In de binnenstad van Arnhem wordt van 10 oktober t/m 24 november 2019 werk in openbare ruimte langs de Jansbeek gepresenteerd dat door de geselecteerde kunstenaars speciaal voor de gelegenheid gemaakt wordt. In Museum Het Valkhof is van 10 oktober 2019 t/m 4 januari 2020 een tentoonstelling te zien met bestaand werk van dezelfde kunstenaars dat context biedt voor de tentoonstelling in Arnhem.

De Biënnale Gelderland vergroot de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Gelderland. Het thema voor de Biënnale Gelderland 2019 is de relatie tussen mens en natuur. De deelnemers zijn kunstenaars met betekenis voor Gelderland. Zij zijn woonachtig in de provincie, hebben op een andere manier een Gelderse verbinding, of sluiten in hun werk thematisch aan op onderwerpen die in Gelderland spelen. Een spannende mix van ervaren kunstenaars en jonge talenten. Het programma krijgt de komende tijd steeds meer gestalte. Je kunt het volgen op: biennalegelderland.nl.

Deelnemende kunstenaars zijn: Rob Sweere, Aldwin Lehr, Gijs Verhoofstad, Erik Odijk, Gijs Frieling, Erik Mattijssen, Roos van Haaften, Gerda ten Thije, Mirka Farabegoli, Thijs LInssen, Isolde Venrooy, Maria Roosen, Seet van Hout, Karlijn Janssen, Rob Voerman en Frank Bruggeman.

Museum Het Valkhof