721T2699.jpg

random image default10

ErikSepLowTechSocietyLow Tech Society

Met lichte spot becommentarieert Erik Sep de moderne innovatie maatschappij en creëert een ‘low tech society’. Zijn geconstrueerde modelwereld weerspiegelt de problematiek van de moderne stedenbouw met een ongekend oog voor detail. Zijn miniatuursteden kennen graffiti en verval, maar ook prachtige nieuwbouw. De onbewoonde samenleving van Erik Sep is nooit af, maar een steeds voortdurend ‘work in progress’. Wat te zien is, is een tussenfase. In Seps parallelle wereld wordt constant geconstrueerd, afgebroken en opnieuw uitgevonden. De stad kent verloedering, of breidt juist uit. Óók in de tentoonstelling, waar de kunstenaar zelf gedurende de loop van de tentoonstelling geregeld aan het werk zal zijn in zijn werkplaats. Boven op de werkplaats wordt een korte documentaire getoond over Sep en zijn werk van de hand van Jiri van Dalen.

Als een toerist op een sightseeing tour voert de tentoonstelling u langs hoogtepunten van bouwtechniek, materiaalvirtuositeit en architectonische fantasieconstructies. Vanaf het dak van de werkplaats van de kunstenaar is Low Tech Society vanuit de lucht te bekijken. Via een bestuurbare cameratrein kunt u door de stad rijden en door ruiten van de gebouwen naar binnen kijken.

Op 4 november was Erik Sep te beluisteren in het VPRO programma De Avonden. Klik hier om deze reportage te beluisteren.

Een voorproefje van de documentaire over Erik Sep die in de tentoonstelling te zien is. De film is gemaakt door Jiri van Dalen.

 

Een impressie van de beelden die de cameratrein maakt. Bezoekers kunnen de camera zelf bedienen: