DSC_0905a.jpg

indisch leger STV

In de zomer van 2012 vindt het festival Gelegerd in Gelderland plaats. Museum Het Valkhof sluit aan met een kleine tentoonstelling over de Koloniale Reserve - Een vergeten korps.

Een beetje weggestopt en vergeten zijn ze, de manschappen van de Koloniale Reserve die vanuit Nijmegen-Oost vertrokken naar Nederlands-Indië. Hun geschiedenis is echter kleurrijk en vol mooie verhalen. Begin juni verscheen bij uitgeverij Vantilt Het vergeten korps. De geschiedenis van de Koloniale Reserve door Clemens Verhoeven. Het boek vormt het uitgangspunt voor verschillende tentoonstellingen, waaronder een presentatie van de mooiste beelden van het Korps in het prentenkabinet van Museum Het Valkhof. Veel van het materiaal is voor de publicatie herontdekt en wordt voor het eerst getoond.
Bezoek ook de exposities in Museum Bronbeek en Stadsmuseum Harderwijk.