Suzan Drummen verrast met haar unieke glazen vloer- en wandinstallaties. Het zijn een soort ‘liggende schilderijen’ die zijn samengesteld uit kristal, verchroomd metaal, edelstenen, spiegels en optisch glas. Deze worden gecombineerd met wandwerken die overwegend geschilderd zijn. Van een afstand oogt het geheel helder en overzichtelijk, van dichtbij raken de ogen door de vele details en visuele prikkels gedesoriënteerd. Drummen tast de grenzen af van schoonheid en bekoring: wanneer is een beeld, een installatie verleidelijk of overrompelend?

wand_en_vloerwerk_suzan_drummen
Suzan Drummen  -  wand- en vloerwerk

Sinds enkele jaren vervaardigt Marliz Frencken zeer originele en uitgesproken sculpturen. Haar ‘poppen’, aangekleed met alledaagse producten als parfumflesjes en luciferdoosjes, verbeelden glitter, opsmuk en schoonheid over de top. De beelden zijn kleurrijk, expressief, prettig gestoord en energiek. De vrouwfiguur, soms elegant, soms surrealistisch uitgebeeld, is de drager van de theatrale handeling.

Marliz_Frencken_woman_with_rose
Marliz Frencken  -  4711 woman with rose

De sfeer en de artistieke strekking van de beelden van Marliz Frencken en de installaties van Suzan Drummen vormen een verrassend commentaar op hedendaagse schoonheid en zinnelijkheid.

Klik hier voor de flyer van Beyond Beauty.

AIRlogowintwergloedAIR Besiendershuis Nijmegen

Suzan Drummen zal tijdens de opbouw van haar werk een maand in het 16e eeuwse Besiendershuis aan de Waalkade in Nijmegen verblijven. Dit in het kader van het culturele initiatief ‘Artist in Residence (AIR) Besiendershuis'. www.airbesiendershuis.nl Het Air Besiendershuis maakte een timelapse van de opbouw van de tentoonstelling van Suzan Drummen.