DSC_0905a.jpg

DSC 0025Van 3 oktober 2013 t/m 19 januari 2014

Gijs Frieling (Amsterdam 1966) maakt schilderijen en vervaardigt (tijdelijke) muurschilderingen. Hij wil dat ze een directe relatie met de ruimte aangaan. Het zijn ornamentele schilderingen van planten, dieren, tuinen en architectuurelementen, die de gehele ruimte van sfeer doen veranderen.

Voor Museum Het Valkhof heeft Gijs Frieling de projectruimte omgetoverd tot een paradijselijke omgeving. Hij heeft daar samen met assistenten gewerkt aan diverse schilderingen waaronder landschapsschilderingen geïnspireerd op Nijmegen en omgeving.

Als kunstenaar heeft Frieling een landelijke reputatie. In 1994 won hij de 1ste prijs bij de Koninklijke subsidie voor de vrije schilderkunst en was hij enkele jaren artistiek directeur bij het kunstenaarsinitiatie W139 in Amsterdam. Sinds enkele jaren woont Frieling met zijn gezin in Nijmegen.

Bekijk hier het nieuwsitem van Omroep Gelderland over het maken van de muurschilderingen:

{youtube}bKCoOooU7Cw{/youtube}

Ontmoet Gijs Frieling in het museum
Gijs Frieling zal op een aantal donderdagen en vrijdagen aan het werk zijn in het museum. Op de volgende dagen is hij aanwezig tussen 11 en 17 uur:

Oktober: vrijdag 25 oktober

November: vrijdag 8 (tot 14.30 uur), vrijdag 15, donderdag 21, vrijdag 22, vrijdag 29

December: donderdag 5, vrijdag 6, donderdag 12, vrijdag 13, donderdag 19, vrijdag 20

Januari:  donderdag 2, vrijdag 3 (alleen de ochtend), vrijdag 10