_X6G4355.jpg

Herculaneum

Herculaneum verwoest door de Vesuvius

1 december 2006 t/m 18 maart 2007

Deze tentoonstelling toont kostbare kunstschatten uit het antieke stadje Herculaneum, dat net als Pompeii verwoest werd door de Vesuvius. Het menselijk drama van de vulkaanuitbarsting is zichtbaar en voelbaar.

Te zien zijn manshoge bronzen en marmeren beelden, kleurrijke fresco’s en luxe meubilair, maar ook skeletten van de inwoners van Herculaneum, hun dierbaarste bezittingen, hun houten meubilair en zelfs voedsel.

De tentoonstelling maakte vanaf mei 2005 een tour langs Haltern, Berlijn, Bremen en München. De objecten kwamen uit het Archeologische Nationaal Museum in Napels en het huidige Ercolano. Met deze toptentoonstelling ontving het museum het hoogst aantal bezoekers ooit, namelijk 121.290.