DSC_0905a.jpg

Fotograaf Jeroen Snijders. Ontwerp Mart Visser en hoed Marianne Jongkind web

Hoedenontwerper Marianne Jongkind viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Ter gelegenheid hiervan presenteert Museum Het Valkhof in samenwerking met hoedenspeciaalzaak Cappello de tentoonstelling ‘Hoed Couture’.

Het publiek kan genieten van 50 hoeden die Marianne Jongkind in opdracht van gerenommeerde couturiers als Frank Govers, Edgar Vos, Frans Molenaar, Frans Hoogendoorn en Mart Visser heeft vervaardigd. Daarnaast zijn vijf topcreaties naar eigen ontwerp te zien. Er wordt ook werk getoond van 14 hoedenontwerpers, die de kneepjes van het vak bij Marianne Jongkind hebben geleerd. Gelijktijdig zijn bij hoedenspeciaalzaak Cappello in Nijmegen 15 unieke, recent ontworpen hoeden van Marianne Jongkind te zien. Mart Visser zal de tentoonstelling op vrijdag 5 september openen.

Hoeden en haute couture op de galerij
In de tentoonstelling zijn 55 hoeden te zien, waarvan 5 hoeden in combinatie met de bijbehorende creaties van couturiers. Bij de hoeden worden foto’s en video-opnames getoond van modeshows waarin deze hoeden te zien zijn. De expositie vindt plaats op één van de mooiste plekken van het museum: de galerij.

Vijftig jaar vakmanschap
Marianne Jongkind zit dit jaar 50 jaar in het vak. Zij heeft zich ontwikkeld als een bijzonder en eigenzinnig ontwerpster met een eigen signatuur. Zij beheerst als geen ander het ambacht van hoeden maken. Couturiers en collega-ontwerpers roemen haar hoogstaande ontwerptechnische oplossingen en oog voor detail.

Eerbetoon aan de leermeester
14 Hoedenontwerpers die bij Marianne Jongkind enkele of meerdere facetten van het vak hebben geleerd, maken als eerbetoon een unieke creatie. Deze hoeden zijn eveneens te zien in de expositie.

overzicht galerij 2 web     Paspoppen web

Hoeden om te bekijken en te kopen
Gelijktijdig met de tentoonstelling zijn in de Nijmeegse hoeden- en tassenspeciaalzaak Cappello 15 unieke, recent voor deze expositie ontworpen hoeden van Marianne Jongkind te zien. Deze hoeden, alsook de creaties van de dertien bovengenoemde hoedenontwerpers, zijn vanaf 6 september te koop bij Cappello in Nijmegen.

Cappello interieur webGROEPSARRANGEMENT

Bent u op zoek naar een bijzonder uitje voor uw gezelschap? Dan is dit arrangement iets voor u!

U start de middag met een heerlijke Afternoon Tea in het Museumcafé en bezoekt vervolgens de tentoonstelling ‘Hoed Couture’. Aansluitend gaat u op eigen gelegenheid naar hoedenspeciaalzaak Cappello (op loopafstand van het museum), waar u ontvangen wordt met een glas wijn en iets lekkers. Cappello opent deze avond exclusief voor uw gezelschap haar deuren. Truus Stuiver, eigenaresse, neemt u tijdens haar lezing mee in de wereld van de hoed. Aansluitend krijgt u de kans om de bijzondere collectie van Cappello van dichtbij te bekijken en te passen.

Prijs: € 27,50 p.p.
Wanneer: 15.30-19.30 uur, op dinsdag of woensdag
Aantal: minimaal 15 en maximaal 25 personen

Het programma Christines Cultuur Snack van TV Gelderland besteedde uitgebreid aandacht aan de expositie:

RTL Boulevard besteedde vrijdag 5 september aandacht aan de expositie. Bekijk hier het item

Foto rechtsboven in artikel: Fotografie Jeroen Snijders, show Mart Visser, hoed Marianne Jongkind