Biennale Gelderland 2014Biënnale Gelderland is dé tweejaarlijkse expositie voor hedendaagse beeldende kunst in Gelderland. In opdracht van Museum Het Valkhof stelden vier curatoren een bijzondere expositie samen met als thema: Reload, kunst om op te laden. Deze expositie is verspreid over drie unieke locaties in Nijmegen te bewonderen; bij Museum Het Valkhof, Galerie Bart en Expoplu.

Reload, kunst om op te laden
Het thema Reload is in de gekozen werken van de kunstenaars terug te vinden in de thematiek, gebruikte techniek of materiaal. Grijpt de kunstenaar terug op tradities? Of kiest hij er juist voor oude ambachten te laten herleven? En hoe gebruikt de kunstenaar de stortvloed aan nieuwe digitale technieken als instrument voor een nieuwe beeldcultuur? Tijdens de
expositie 'Reload, kunst om op te laden' zie je het.

Kunstenaars:

Unieke combinatie van kunst en performance: groots openingsfestival
Kom ook kennismaken met Biënnale Gelderland 2014! De expositie opent namelijk met een groots festivalweekend in Nijmegen. De grenzen tussen kunst, beeldcultuur, vormgeving, dans, theater, muziek literatuur en architectuur lijken de laatste jaren steeds meer te vervagen. Daarom besteedt Biënnale Gelderland 2014 tijdens dit festivalweekend ruim aandacht aan al deze kunstvormen en hun onderlinge kruisbestuivingen. Kunstenaars uit Gelderland met uitzonderlijk talent laten op verschillende locaties zien hoe zij hiermee omgaan.

Locatieadressen
Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59 - Nijmegen
Galerie Bart, Honigcomplex, Waalbandijk 20 - Nijmegen
Expoplu, Van Oldenbarneveltstraat 63a – Nijmegen

Kijk voor meer informatie over Biënnale Gelderland op www.biennalegelderland.nl.