DSC_0905a.jpg

Tot en met 14 februari 2016, patiorob sweere web

Speciaal voor de patio van Museum Het Valkhof heeft beeldend kunstenaar Rob Sweere de installatie 'Maanstraal' ontworpen. Met deze installatie brengt hij licht naar een donkere ruimte. Het werk nodigt uit tot interactie met de bezoeker. Je kan er niet alleen naar kijken, maar ook deelnemen door er op te gaan liggen. “De beleving van de bezoeker is het daadwerkelijke kunstwerk”, aldus Sweere.

Rob Sweere (1963) studeerde aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Met zijn kunstwerken, creëert Sweere een onalledaagse ervaring in een dagelijkse omgeving. Zijn installaties zijn -ook deze zomer-  op verschillende buitenlocaties en festivals te zien. Daarbij laat hij zich vaak inspireren door elementen uit de natuur, zoals water, lucht en licht.

Licht is ook het element dat centraal staat in ‘Maanstraal’. Alle zintuigen worden geprikkeld: het werk zelf geeft licht, liggend op het werk kijk je naar een gigantische foto van licht en de trilling van het licht is zelfs voelbaar. Kom kijken, voelen en ervaren in Museum Het Valkhof!