_X6G4355.jpg

Van 11 juni t/m 28 augustus 2016 kunt u in ons museum kijken naar recent werk van Fons Haagmans (1948). Muziek is het overkoepelende thema van de 25 geselecteerde werken.

141210 02Muziek als inspiratie
Fons Haagmans laat zich inspireren door muziek. In de tentoonstelling ziet u 25 schilderijen met daarop idolen uit de rock ’n roll, blues, country en hiphop. Foto’s en platenhoezen liggen ten grondslag aan de kleurrijke werken. Artiesten in herkenbare poses, maar dan net een beetje anders: zo tonen enkele schilderijen slechts een element van de kenmerkende persoonlijke stijl van de artiest, zoals de handschoen van Michael Jackson of de schoenen van Gene ‘KISS’ Simmons.

Songteksten, Americana en Limburg
Haagmans laat zich tevens inspireren door songteksten. Zo verbeeldt hij de door Hank Williams Sr. bezongen nostalgie, eenzaamheid en het Amerikaanse landschap. Americana blijkt niet ver weg. Het is het Limburg van de steenkoolmijnen waar Haagmans is geboren en opgegroeid. Het gebied waarover hij neuriënd Hank Williams zou kunnen citeren:”I’ll never get out of this world alive”. Ook de muziek behorend bij de werken komt terug in de tentoonstelling.

Gestileerd, maar niet gelikt 141210 20
De werken van Fons Haagmans zijn gestileerd, maar niet gelikt en soms zelfs verrassend verfijnd door de toevoeging van strassstenen en schelpen. Hij werkt met kleurvlakken en contouren. De afbeeldingen zijn herkenbaar, maar zijn werkwijze laat ons op een andere manier naar het afgebeelde kijken.

De tentoonstelling ‘Fons Haagmans’ is van 11 juni t/m 28 augustus 2016 te zien. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie in de vorm van een platenhoes. Deze zal o.a. te koop zijn in onze Museumwinkel.