noord-zijde.jpg

IMG 1123Museum Het Valkhof presenteert de zomer van 2016 een nieuw initiatief. Kunstenaars met een atelier in Nijmegen of omgeving zijn uitgenodigd om tijdens de Vierdaagseweek van 15 tot en met 24 juli een kunstwerk te exposeren rondom de monumentale trap van het museum. Van 21 kunstenaars is er recent werk te zien. De expositie geeft een overzicht van de veelzijdigheid van wat er op artistiek gebied gaande is in Nijmegen. Donderdagnacht 21 juli was dit gedeelte van het museum gratis toegankelijk en kon er van 23.00 tot 2.00 uur gedanst worden tussen deze kunst èn op de galerij.

Actualiteit
Het museum wil op een dynamische manier inspelen op wat actueel is. Het werk van de Nijmeegse kunstenaars wordt daarom niet in de traditionele expositieruimtes gepresenteerd. Onder meer schilderijen, sculpturen en foto’s zijn te bezichtigen rondom de monumentale trap van het museum. Museum Het Valkhof zoekt met dit initiatief contact met de stad en met de kunstenaars die er wonen en werken. Het museum wil voor deze gelegenheid als een clubhuis van de beeldende kunst uit Nijmegen en omgeving fungeren.

Nijmeegse kunstenaars IMG 1124
Het initiatief is met een overweldigend enthousiasme ontvangen door de Nijmeegse kunstenaars, die zich in groten getale hebben gemeld voor de tentoonstelling. Uit de vele aanmeldingen heeft het museum werken van 21 kunstenaars geselecteerd, te weten: Chuck Baker, Suus Baltussen, Olga Boh, Babette Degraeve, Bart Elfrink, Karin Elfrink, Funs Erens, Annie van Gemert, Lies van Haaren, Andreas Hetfeld, Sonja Hillen, Caroline Koenders, Marion Leseman, Corry Loermans, Margot van Neerven, Tajddin Özen, Grietje Postma, Karin Sanders van Heijst, Jac Splinter, Monique van Stokkum en Kristianne Tummers.