_X6G4355.jpg

Museum het Valkhof Nijmegen heeft Jordan Artisan uitgenodigd om als beeldend kunstenaar te reageren op de tentoonstelling 'Gladiatoren, helden van het Colosseum'. Vanuit zijn optiek gebruikt hij -net als het museum- de geschiedenis om context te bieden aan de toekomst en vertaalde hij onze Romeinse archeologie naar hedendaagse kunst. Jordan Artisan heeft eerder in de publieke ruimte opzienbarende ruimtelijke sculpturen vervaardigd. Met zijn kunsttoepassingen, haast etalages verspreid door het museum, wil hij de traditionele kijk op archeologische vondsten doorbreken. In het museum transformeert hij een archeologisch onderwerp tot een serie autonome kunstwerken. Een modern artistieke opgraving?

Meer informatie over Jordan en zijn werk vindt u hier.

jordan