In oktober 2018 is het zo ver: het gebedenboek van Maria van Gelre komt naar Nijmegen! Door een samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en Staatsbibliotheek Berlijn, en na jarenlang onderzoek en grondige restauratie, kunt u dit bijzondere middeleeuwse gebedenboek van 13 oktober 2018 t/m 7 januari 2019 in ons museum aanschouwen.

Maria van Gelre was een Franse prinses die in de allerhoogste kringen verkeerde. Ze trouwde in 1405 met Reinoud IV, hertog van Gelre. Een aantal jaar na haar huwelijk laat zij in de buurt van Nijmegen een gebedenboek vervaardigen. Het manuscript, met prachtige miniaturen en tot de verbeelding sprekende drôlerieën, behoort tot de grootste kunstschatten van de middeleeuwen.

De tentoonstelling zal ook stil staan bij Maria’s bewogen leven. Houd de website in de gaten voor meer informatie.