DSC_0905a.jpg

De beste jonge internationale sieraadontwerpers, geselecteerd door Marzee
3 november 2017 tm 7 januari 2018

sieraden JussiJarvinen CMYK1 WEBVan 3 november 2017 tot en met 7 januari 2018 is in Museum Het Valkhof in Nijmegen een overzicht te zien van sieraden uit de Marzee International Graduate Shows van 2016 en 2017. Galerie Marzee is een van de belangrijkste internationale promotors van het hedendaagse sieraad.

Deze internationale eindexamententoonstelling biedt een prachtig overzicht van werk van jonge kunstenaars die net zijn afgestudeerd aan de sieraadafdeling van kunstacademies en –hogescholen uit alle delen van de wereld.

De jonge kunstenaars zijn afkomstig uit diverse Europese landen, Azië, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Over het algemeen maken ze gebruik van onconventionele materialen – gevonden materialen, plastic, textiel – en moderne technieken. Opvallend is dat het onderwerp van hun werk vaak te maken heeft met hun culturele en religieuze achtergrond, maar vooral met hun zoektocht naar identiteit: velen van hen studeren jarenlang in het buitenland waar ze zich uiteindelijk vestigen.

Oproep: modellen gezocht!
De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op vrijdagavond 3 november vanaf 19.00 uur. Wij zoeken mensen die op deze avond de sieraden van de tentoongestelde kunstenaars willen dragen. Man of vrouw, jong of oud, iedereen mag zich opgeven! Dus lijkt het u leuk om bij deze opening aanwezig te zijn en om de kans te hebben om een van deze prachtige sieraden te dragen? Meld u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MARZEE logo

Foto: Jussi Järvinen, Horny, 2017, hanger, 24kt verguld messing, karabijnhaak, hout, keramiek, 320 x 70 x 40 mm