721T2699.jpg

random image default10

TeunHocksUntitled2008Foto (=) Kunst
26 februari t/m 19 juni 2011, projectruimte

In de tentoonstelling Foto (=) Kunst staat de fotografie centraal waarbij de kunstenaar met een vooropgezet plan zijn werk tot stand brengt: fotografie met voorbedachten rade. De twaalf fotografen die in deze tentoonstelling exposeren, fotograferen de realiteit en gebruiken soms zelfgemaakte decors of monteren intensief met de computer. De geconstrueerde foto’s laten een imaginaire werkelijkheid zien die de fantasie sterk prikkelt.

De kunstfotografie vindt in de klassieke schilderkunst vaak een vruchtbare inspiratiebron. Net als in de schilderkunst kan deze vorm van fotografie symbolen uitdrukken, details accentueren en zelfs toevoegen. Het realistische beeld wordt getransformeerd tot een persoonlijke visie, waarin de fotograaf zijn verbeelding weergeeft.

De twaalf fotografen die in Museum Het Valkhof exposeren, genereren met hun werk verwondering, vervreemding, verbeeldingskracht, idylle en harmonie, allemaal karakteristieken van de ware kunst.

Deelnemende fotografen
Hans Op de Beeck, Jasper de Beijer, Dirk Braeckman, Elspeth Diederix, Uta Eisenreich, Ruud van Empel, Teun Hocks, Ellen Kooi, Paul Kooiker, Wouter van Riessen, Margriet Smulders, Marjan Teeuwen.

Afbeelding home page: Wouter van Riessen, Zelfportret met zwarte hoed, 2004. Afbeelding deze pagina: Teun Hocks, Untitled, 2008.