Kees_Ivens_en_de_Waalbrug1905-193616 juni t/m 6 november 2011, prentenkabinet

In 2011 viert Nijmegen dat de Waalbrug 75 jaar bestaat. De brug is door zijn esthetiek en ligging in de twintigste eeuw uitgegroeid tot het belangrijkste icoon van de stad. Museum Het Valkhof, het Regionaal Archief Nijmegen en de Europese Stichting Joris Ivens hebben de handen ineengeslagen om aandacht te besteden aan dit symbool van moderniteit, constructie en voorspoed. De tentoonstelling besteedt veel aandacht aan de initiatiefnemer van de bouw: Kees Ivens (1871-1941). Foto’s, bouwtekeningen en veel persoonlijke documentatie laten de bezoeker herbeleven wat de Nijmegenaren destijds gevoeld moeten hebben: trots, hoop op nieuwe tijden en welvaart.

Kijk voor meer informatie over het 75-jarig jubileum van de Waalbrug op www.75jaarwaalbrug.nl/