noord-zijde.jpg

21 juni t/m 22 september 2019 | grote tentoonstelling

tentoonstelling mark brusse sometimes i wonder
Just like trees II, Mark Brusse, 2002

‘Sometimes I wonder’ is een hommage aan een kunstenaar die volop in het leven staat en nog steeds nieuwe richtingen in zijn kunstenaarschap verkent. De tentoonstelling wakkert nieuwsgierigheid aan en inspireert door nieuwe manieren van kijken naar de werkelijkheid, de wereld en het leven zelf.

Museum Het Valkhof heeft, evenals het Stedelijk Museum in Amsterdam, een belangrijke collectie in huis van deze na-oorlogse kunstenaar. In zijn jeugdjaren is Brusse een verwoed amateurarcheoloog en verzamelaar van archeologische vondsten. In de begintijd van zijn kunstenaarschap werkt Brusse graag met keramische vormen en terracotta, een werkwijze die rechtstreeks te herleiden is tot de Romeinse geschiedenis.