11 oktober 2019 t/m maart 2020 | grote tentoonstelling
Een interactieve tentoonstelling voor alle leeftijden

tentoonstelling verbaas je over de middeleeuwen
Zelf aan de slag, Museon Den Haag, 2017, © Museon Den Haag

Stoere ridders, mooie jonkvrouwen, indrukwekkende kastelen, de pest en kronkelige steegjes in vieze steden domineren doorgaans het beeld van de middeleeuwen. Dat doet deze periode van 1000 jaar geschiedenis te kort. ‘Verbaas je over de middeleeuwen’ biedt een andere kijk op deze lange en roerige periode in onze geschiedenis.

Net als nu zochten de mensen naar manieren om hun leven te verbeteren. De middeleeuwen: het was geen donkere periode van stilstand, maar juist een tijd van uitvindingen en ontdekkingen. Nieuwe manieren van akkerbouw zorgden voor een verbeterde voedselopbrengst. De uitvinding van het buskruit veranderde de manier van oorlog voeren ingrijpend – met grote forten en imposante kanonnen tot gevolg. De middeleeuwse wereld was bovendien sterk verbonden met andere continenten

door handel, geloof en uitwisseling van kennis. In deze interactieve tentoonstelling ontdek de geheimen van de kruidengeneeskunde, smeed je een zwaard of componeer je een lied met middeleeuwse instrumenten. Beleven en ervaren voor iedereen!