Tickets

Verrijk je zomer

  1. Verrijk je zomer

Verrijk je Zomer in het Rijk van Nijmegen

Welkom bij de musea van het Rijk van Nijmegen! Zes bijzondere musea zetten deze zomer hun deuren voor je open om je te verrijken en je horizon te verbreden. Welk weer het ook is, bij ons is het altijd zomer. Ga mee op pad en ontdek de culturele uitjes van het Rijk van Nijmegen!

  • Kumkapı, Istanbul, Straatverkoper aan de Zee van Marmara, 2007 © Nicole Segers | uit Reizen door de periferie van Europa

In Museum Het Valkhof ontdek je 5.000 jaar geschiedenis in één zomerse dag

Met een indrukwekkende collectie archeologie, oude kunst, moderne en hedendaagse kunst draagt het museum een prachtig historisch verhaal uit.

Bezoek je de tentoonstelling De Pest en kies je voor een duistere zomerdag? Of ga je juist voor een grensverleggende zomerdag met onze fototentoonstelling Reizen door de periferie van Europa? Meer leren over de oudste stad van Nijmegen? De uitgebreide collectie (pre)historische en Romeinse vondsten geven een beeld van het leven in deze regio, vanaf de oude steentijd tot en met de 19de eeuw.

Maar ook liefhebbers van oude kunst kunnen hun hart ophalen: het museum heeft een van de rijkste en meest veelzijdige collecties in Oost-Nederland. Is moderne of hedendaagse kunst meer je ding? Wees welkom in ons museum!

Bekijk hier wat je deze zomer van het museum kan verwachten en hier wat voor activiteiten er gepland zijn. Laat je verrassen en wandel vol inspiratie de oudste stad van Nederland in.

Bezoek ook de andere musea in het Rijk van Nijmegen

Afrika MuseumDe BasteiMuZIEumMuseumpark OrientalisVrijheidsmuseum

Geniet van een onvergetelijke vakantie in het Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen word je omgeven door levendige historie te midden van glooiende natuur. Dwaal door de nauwe, steile straatjes van Nijmegen of maak een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels van Berg en Dal. Ontdek alle mogelijkheden op www.intonijmegen.nl en www.vvvbergendal.nl

Activiteiten

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.