Tickets

024geschiedenis

Terug naar het overzicht ·

Op 16 en 17 oktober is het weer zo ver: 024geschiedenis Nijmegen. Het thema dit jaar? 'Aan het werk'.

'Aan het werk' is het thema van de Maand van de Geschiedenis 2021. De Nijmeegse geschiedenis zit vol harde werkers, betaald of onbetaald; vrijwillig, uit nood of onder dwang. Met het hoofd of met de handen; met passie of met frisse tegenzin. Met een gevarieerd programma neemt 024geschiedenis je mee terug in de tijd en laat je de rijke historie van Nijmegen en zijn hardwerkende inwoners zien. 

Programma in Museum Het Valkhof - lezingen en film

In het Valkhofpark presenteren leden en partners van het Valkhofkwartier, waaronder Museum Het Valkhof, zich met een afwisselend programma. In het weekend van 16 en 17 oktober vinden in het museum lezingen en filmvertoningen plaats. De activiteiten in het museum zijn gratis op vertoon van een geldig entreeticket. Let op: voor deelname aan deze activiteiten dien je vooraf een geldig coronatoegangsbewijs te kunnen tonen. 

Zaterdag 16 oktober
  • 16:00-16:30 Lezing van Stichting Memento Mori over het Weezenkerkhof. 
  • 14:30-15:00 en 16:30-17:00 Film SAAM: vertelt het verhaal over een aantal bijzondere mensen met buitenlandse wortels die in Nijmegen aan het werk zijn gegaan.

Zondag 17 oktober

  • 15:00-15:30 Lezing Rob Dückers over de werkplaatspraktijken van boekverluchters in de vijftiende eeuw. 

Pop-up tentoonstelling & Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz

Naast de activiteiten in het Valkhofkwartier kan je ook een pop-up tentoonstelling 'Aan het werk' bezoeken in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis (van 6 okt t/m 7 nov). Op zaterdagavond 16 oktober vindt ook de dertiende editie van de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz plaats. Weet jij alles over de personen die Nijmegen hebben gemaakt tot de stad die het vandaag is? Schrijf je dan in voor de historisch verantwoorde kennisquiz over Nijmegen.
 
Meer weten over 024geschiedenis en het volledige programma?


Foto boven:Vishandel De Vereenigde Vischhandel op Bloemerstraat 41 rond 1910-1915. Fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen, GN16310.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.