Tickets

Buitenatelier natuuractivisme #2 Hoop - Mirthe Ruesink

Terug naar het overzicht ·

Studenten Vaktherapie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen zijn uitgenodigd om te reflecteren op de tentoonstelling ‘Rettet den Wald!’. Ze hebben zich laten inspireren door de expositie en werk gemaakt waarin het natuuractivisme centraal staat. Het tweede werk dat wordt gepresenteerd is het werk van Mirthe Reusink.

 

 

Hoop – Mirthe Ruesink

Wanneer: vanaf maandag 29 november

Locatie: Te zien in de ijskelder, bij het museum

In een onzekere wereld waarin we steeds meer lijken te verliezen van onze oorsprong en van onze aarde, is het soms moeilijk om hoop te houden in de toekomst. HAN studente Mirthe Ruesink raakte geïnspireerd door de uitspraak van Joseph Beuys waarin hij spreekt van ‘’sociale sculptuur’’, waarmee hij doelde op het vormgeven van de maatschappij met onze woorden. Ze gelooft dat wij als mensen, hoe nietig we ook mogen zijn, de kracht hebben om doormiddel van sociale sculptuur de verandering teweeg te brengen die we zo graag zouden willen zien. Dat is voor mij de hoop die we zo hard nodig hebben, juist in deze tijden, waarin de toekomst soms uitzichtloos lijkt. Mirthe wil mensen daarom laten ervaren dat jij en ik, wij allemaal, invloed kunnen hebben op onze omgeving. Samen kunnen we opnieuw vormgeven aan onze samenleving, aan onze leefomgeving, aan onze aarde. 

Het werk Hoop is ontstaan vanuit een afgehakte boom, die symbool staat voor de pijn en het leed van zowel de natuur als de mens. Tegelijkertijd staat de boom voor kracht en het verlangen om altijd te blijven groeien en zelfs na vallen weer op te staan: zelfs uit deze omgehakte boomstronk groeit een klein plantje, op zoek naar een manier om te leven. Wij kunnen als mensen leren van de bomen en ons laten inspireren om ook naar manieren te blijven zoeken om met elkaar te groeien. Mirthe nodigt met medestudenten Hayo Schirmer, Sophie Weijers en Silvie Ruesink bezoekers uit om vorm te geven aan de boom door van afgedankte materialen iets nieuws te creëren. Deze interactieve manier van werken is bedoeld als inspiratie om als samenleving met elkaar op zoek te gaan naar mogelijkheden om te leren van onze fouten, en te groeien. Het is daarom ook mogelijk om een wens voor de toekomst in de boom op te hangen. Hoop groeit met ons mee met een blik op de toekomst. 

 

De eerste presentatie: Lina van Bussel - Boomverwonding

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.