Tickets

Kunstnacht 2021

Terug naar het overzicht ·

Op zaterdagavond 18 september opent de tentoonstelling Rettet den Wald! Save the forest! Red het bos! speciaal voor de Kunstnacht. Heb jij een ticket? Dan ben je er als eerste bij! Bezoek de expo en doe mee aan een van de events:

  • Kijk naar Beeldend Danstheater Telder met de voorstelling Dancing with(out) trees!. De dansers van Telder onderzoeken in beweging hun verbondenheid met een boom; hoe voelen we ons in de nabijheid ervan en hoe als we die moeten missen? Ondersteund door muziek van drie hoornisten, waarbij we ons laten inspireren door de muziek van Mendelssohn; o.a. Farewell to the Forest.

                    Dans - Inbal Abir en Kim Tuerlings
                    Hoornisten -Truus Litjens, Arie van Hoek en Anneloes van Venetië.
                    Choreografie - Paula Walta en dansers

  • Op de oude stadswal achter Museum Het Valkhof staan 20 imposante paardenkastanjes. Ze zijn geplant in 1920. De hoogste boom is 22,31 meter hoog en de breedste kroon meet 18 meter. De bomen hebben een monumentale status en zijn beschermd stadsgezicht. Dit najaar zijn ze museumcollectie geworden en onderdeel van de expositie Rettet den Wald!. De installatie Vegetal Orchestra van Gijs Verhoofstad laat de bomen spreken. Al wandelend onder het dichte bladerdak hoor je hun stemmen. Zijn het eenvoudige dierengeluiden of bediscussiëren ze de stikstofcrisis?

  • Shinrin Yoku. Ofwel de kunst van het bosbaden is het openstellen van je zintuigen en je verbinden met het leven van de boom. Beitske Bouwman neemt je mee voor een bijzondere workshop naar de parken rond het museum.

  • 100.000 bomen en een bos van draad. Het bijzondere werk van Sara Vrugt is dit najaar te zien in Museum Het Valkhof. In 2020 borduurde zij een bos van honderd vierkante meter. En iedereen kon mee doen! Tijdens deze Kunstnacht maakt ze samen met publiek een aanvulling op haar bos. Ontmoet de kunstenaar en ga zelf aan de slag met naald en draad.

Genoeg gedaan? In het Museumcafé kun je een drankje doen en genieten van live muziek, getipt door de Popronde. Het programma vindt ieder uur plaats. Per event is er beperkt plek. Erbij zijn? Ga naar de website van Kunstnacht en koop een ticket!

Promobeeld Nijmeegse Kunstnacht 2021: Leander Haaitsma (beeld & concept) & Roy Soetekouw (fotografie) & De Winkel van Winkel (grafisch ontwerp).

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.