Museum Memoires in Museum Het Valkhof

Museum Memoires

In de zomermaanden organiseert Museum Het Valkhof iedere laatste vrijdag van de maand Museum Memoires: een begeleid bezoek aan het museum voor mensen met dementie en hun dierbaren. Tijdens de Museum Memoires-rondleidingen bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan. Ook gaan ze actief aan de slag en wordt er gezongen. Kennis over de getoonde objecten is geen vereiste: het genieten van kunst en de persoonlijke beleving staan centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Iedere keer zullen andere objecten worden besproken.

Het programma bestaat uit een rondleiding en een consumptie in het museumcafé.
Er kunnen maximaal 16 personen meedoen per rondleiding.

Wanneer: 24 juni, 29 juli en 26 augustus van 14.30 t/m 16.00 uur.
Kosten: € 15,- voor 2 personen (mantelzorger en patiënt). Dit bedrag is inclusief 2 maal museumentree, een rondleiding en consumptie voor 2 personen.

Boek hier je tickets