Nationaal Jeugdorkest in Museum Het Valkhof

Beleef op dinsdag 9 augustus de muziek van Franse componisten gespeeld door de Ode Saxophone Quartet.

Twee weken lang genieten van muziek gespeeld door de beste jonge talenten van de Nederlandse conservatoria. En dat dan op bijzondere locaties door de hele provincie Gelderland. Dát is de Muziekzomer Gelderland, ooit begonnen als het jaarlijkse zomerfestival van het Nationaal Jeugdorkest (NJO), in een notendop.

Ode Saxophone Quartet

Ambitieus, open-minded en flexibel. Het Ode Saxophone Quartet die muziek maakt die toegankelijk is voor iedereen. Het kwartet, opgericht in Amsterdam in september 2020, bestaat uit studenten klassiek saxofoon uit de klas van Arno Bornkamp en Willem van Merwijk van het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet kent drie nationaliteiten: Spaans, Belgisch en Japans. Door hun diverse achtergronden samen te brengen in hun spel creëert het kwartet een originele kwartetklank.

Voor de Muziekzomer Gelderland stelde Ode een programma samen met muziek van Franse componisten. Zo spelen zij feestelijke werken van Gabriel Pierné en Pierre Lantier en klassieke werken van Desenclos en Ravel. Getuigen zijn van deze muzikale avond? Boek hier je tickets:

Tickets Ode Saxophone Quartet