Tickets
Onderwijs rondleiding Valkhof en omgeving

Ontdek Het Valkhof met je smartphone!

Terug naar het overzicht ·

Vanaf nu kunt u de geschiedenis van het Valkhof zelf met uw smartphone (her)beleven.

Museum Het Valkhof heeft samen met Gelders Erfgoed een layar-wandeling ontwikkeld, waarmee je een gedeelte van de oudste stad van Nederland kunt ontdekken: het Valkhof.

Nijmegen, oudste stad van Nederland
Nijmegen kent een lange en bewogen geschiedenis. Rond 1000 voor Christus werden op het Valkhof mensen begraven onder grafheuvels. Aan het begin van de jaartelling bouwden de Romeinen er een nederzetting en in de 7e eeuw richtte Karel de Grote hier een residentie (palts) op. Keizer Frederik I Barbarossa liet de palts in 1155 vernieuwen. Deze burcht heeft tot aan de sloop in 1795 het aanzicht van de stad en het Valkhof bepaald.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitsers een verdedigingswerk op het Valkhof, bedoeld om de Waalbrug te bewaken. De bevrijding van Nijmegen ging gepaard met duizenden slachtoffers en enorme verwoestingen.

Dwaal met je smartphone rond op het Valkhof en ontdek verdwenen monumenten en archeologische vondsten die in Museum Het Valkhof te zien zijn! Deze layar-app brengt met tekst, beeld en geluid de geschiedenis weer tot leven.

Hoe werkt het?
Voor het ervaren van de Layar-wandeling start u ergens rondom het Valkhof. Het is het handigst om alvast thuis de Layar-app te installeren.

1. Ga naar http://mgld.nl/layar of scan de QR-code

2. Download de Layar-app. Heeft u Layar al geïnstalleerd, open dan de applicatie en zoek MijnGelderland

3. Zorg dat uw GPS aanstaat

4. Kijk rond door het camerabeeld en druk op een van de punten op uw scherm.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.