Tickets

Plantenverhalen – Het oog in het bos

Terug naar het overzicht ·

In het bos zijn veel verhalen ontstaan: schimmige, griezelige, romantische en dramatische. Niet zomaar! Het bos is spannend, want er gebeurt van alles. Wist je dat er af en toe ook ogen te vinden zijn in het bos? Daarmee kun je in bossen over de hele wereld kijken en meebeleven wat daar gebeurt.

> Er was eens een hele grote boom die met zijn wortels tot diep in de aarde reikte, zo diep dat de draak die in het binnenste van de aarde slaapt een grote wortel van die boom als hoofdkussen gebruikte... (Japans verhaal over de ontembare Kiri boom waarvan een instrument wordt gemaakt...)

> Zou jij je geheim aan een boom vertellen? (Een verhaal met Keltische wortels over de vlier en het geheim van de koning)

> Diep, diep in het bos groeien de hoogste bomen, er was eens een meisje dat Araci heette. Ze klom zo hoog in die allerhoogste bomen dat ze op een heel dun takje stond, hoor je het kraken? Zou dat wel goed gaan? (Een Braziliaans verhaal over Araci die middenin het bos in een waterlelie verandert)

> Er waren eens een meisje en jongen die best vaak ruzie hadden, op een dag was het meisje Lila zo boos dat ze wegliep van huis, het bos in. De jongen Fran ging haar achterna maar het meisje liep zo pijlsnel dat hij haar niet kon inhalen... (Een verhaal van de Kerokee-stam in Noord-Amerika over hoe de bosaardbeitjes op de wereld gekomen zijn)

Door: Plantenverhalen – Annet Breure

Voor wie: kinderen van 4-10 jaar*

Wanneer:
Zondag 24 oktober: 14:00-14:30 en 15:00-15:30
Woensdag 27 oktober: 14:00-14:30 en 15:00-15:30
Zondag 31 oktober: 14:00-14:30 en 15:00-15:30

 

*Aan de ouders/begeleiders die deel willen nemen aan deze activiteit vragen we naast een geldig entreebewijs ook om een corona toegangsbewijs. Lees hier meer over de huidige maatregelen in ons museum.


Foto: Eduardo Alvarez

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.