Tickets
Oude Kunst Museum Het Valkhof

Collectie

  1. Collectie

Valkhof Museum draagt met een indrukwekkende collectie: archeologie, oude kunst en moderne kunst, het verhaal van ruim 14000 jaar geschiedenis uit. Met het heden als vertrekpunt onderzoeken we thema’s die ons als individu en als collectief vormen en inspireren. Het museum is gevestigd in een spraakmakend gebouw, een ontwerp van Ben van Berkel, aan het historische Valkhofpark, in het hart van Nijmegen.

Let op: van 1 oktober 2022 tot voorjaar 2025 zijn de deuren van ons pand aan het Kelfkensbos gesloten wegens verbouwing.
Vanaf 1 maart 2023 vind je ons aan het Keizer Karelplein in hartje Nijmegen. In ons kleinere tijdelijke huis zijn activiteiten waar je aan kunt deelnemen, en enkele pronkstukken uit onze vaste collectie te zien. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Meer info

 

Collectie archeologie

Valkhof Museum heeft een uitgebreide verzameling bodemvondsten uit Nijmegen en de provincie Gelderland. Ze geven een beeld van het menselijk leven in de regio, vanaf de oude steentijd, de Romeinse tijd, middeleeuwen tot en met de 19de eeuw.

Door hun kwaliteit en diversiteit behoren de Romeinse bodemvondsten tot de top van het Nederlandse cultuurbezit.

Meer info

Collectie archeologie Museum Het Valkhof Nijmegen
Verzilverde Romeinse gezichtshelm, eerste eeuw

Collectie oude kunst

Naast de collectie archeologie heeft het museum ook een verzameling oude kunst en kunstnijverheid. Deze heeft vooral betrekking op Nijmegen en het Kwartier van Nijmegen, vanaf de middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw. Het is een van de rijkste en meest veelzijdige stedelijke collecties in Oost-Nederland. 

Meer info

Collectie oude kunst Museum Het Valkhof Nijmegen
Sint Sebastiaan, omstreeks 1520-1530

Collectie moderne kunst

Als laatste bezit het museum ook een collectie moderne kunst. De collectie omvat werken van hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars, vanaf de jaren zestig van de 20ste eeuw, met werken van de Nederlandse pop art en het hedendaags expressionisme. Maar ook met werken van kunstenaars uit andere landen in Noordwest-Europa. De collectie bestaat voornamelijk uit schilderijen, collages-assemblages, werken op papier en beeldhouwwerken.

Meer info

Collectie moderne kunst Museum Het Valkhof Nijmegen
Machine no7., Tajiri

Zoeken in de collectie

Via de website van Collectie Gelderland kun je zoeken in een deel van onze collectie. We werken er constant aan deze selectie verder uit te breiden.

Meer info

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.