Deze week strijkt Eyelevel neer voor museum

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Tip voor deze Vierdaagsefeesten week!

De mobiele installatie EYELEVEL strijkt deze week neer voor Museum Het Valkhof. Kunst kijken zonder mede-toeschouwers. Het enige dat aanwezig is ben jij, het werk en een koptelefoon. In een audio voice-over neemt een kunstliefhebber je mee in zijn of haar persoonlijke beleving van het werk. Oog in oog met één kunstwerk.

In een bijzondere samenwerking met hedendaagse schrijvers van de Wintertuin presenteert Museum Het Valkhof werken uit de tentoonstelling De Pest.

Vier eeuwen lang was Europa in de greep van de pest. De Zwarte Dood, zoals de ziekte soms ook wordt genoemd, maakte tientallen miljoenen slachtoffers. Museum Het Valkhof laat in De Pest zien hoe een van de meest verwoestende infectieziekten die ooit de wereld teisterden zijn sporen heeft nagelaten in kunst en samenleving.

Vijf schrijvers werden door Museum Het Valkhof en De Nieuwe Oost | Wintertuin uitgenodigd te schrijven bij tentoonstelling De Pest. Tsead Bruinja, Laurens van de Linde, Asha Karami, Jorina van der Laan en Wout Waanders kozen ieder een werk uit de tentoonstelling en maakten er een gedicht bij.

EYELEVEL is van maandag 19 juli tot en met vrijdag 23 juli te bezoeken voor de entree van Museum Het Valkhof. Deelname is gratis.

Voor meer informatie kijk op www.eyelevelontour.nl

Ontwerp: Rob Sweere
Met dan aan o.a. Expo Bart en Stichting Kunstvat.