Kunstluis' tweede interventie: 'Voor Jou'

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Kunstluis brengt een ode! | 28 september t/m 3 oktober

Met zeven korte interventies zet Kunstluis Elvira Duives Museum Het Valkhof op stelten en reageert op alles wat met de collectie, de bezoeker, werknemers of het gebouw te maken heeft. Vanaf 28 september slaat de Kunstluis weer zachtjes toe en luist een week lang tussen de archeologische topvondsten van het museum.

Waardig afscheid van de Loden Lady

In haar eerste interventie verpersoonlijkte de Kunstluis een honderdtal houten hangers aan de hand van een opsomming van menselijke eigenschappen en kenmerken. Met haar tweede interventie ‘Voor jou’ herdenkt de Kunstluis de welbekende Loden Lady, ook wel genoemd  ‘de Prinses van Nijmegen.’ Liggend in een sarcofaag van lood, en gezien als een archeologische topvondst, kan iedereen de resten van deze ooit rijke vrouw bekijken die in het verre verleden door de Romeinse straten van Nijmegen liep. Het onderworpen zijn aan de blik van de bezoeker schetst haar kwetsbaarheid. Om haar een hart onder de riem te steken neemt de Kunstluis eeuwen later op haar eigen manier afscheid van de vrouw die al jarenlang in het museum ligt blootgesteld. Benieuwd hoe ze hier uiting aan geeft? Bezoek het museum dan van dinsdag 28 september t/m zondag 3 oktober en ontdek hoe de Kunstluis de Loden Lady eert!