Tickets

Laat je inspireren door Binnenste Buitenland online

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Leer, teken of wandel. Ervaar het mooie landschap rondom Nijmegen.

Met onder andere Boswachter Tim

Met de nieuwe driedelige miniserie Binnenste Buitenland online presenteert Museum Het Valkhof in Nijmegen een opvolger van de gelijknamige wandelexpositie van vorig jaar. In deze online serie nemen een museumexpert, een tekendocent en boswachter Tim Hogenbosch van Staatsbosbeheer de kijker op een andere manier mee in het bijzondere gebied van Beek, Ubbergen en Berg en Dal.

Wandelexpositie

De expositie Binnenste Buitenland liet tussen augustus en november zien hoe negentiende-eeuwse kunstenaars het magnifieke poldergebied en de markante hoogteverschillen ten oosten van het museum in beeld brachten. Bezoekers werden uitgenodigd de wandelschoenen mee te nemen om na de expositie het landschap zelf te ervaren. Met een speciale route passeerden ze zo de romantische uitkijkpunten van de kunstenaars en historische foto’s van de omgeving. Het bleek een gouden combinatie: Binnenste Buitenland werd zeer goed ontvangen door de bezoekers en pers (o.a. NRC Handelsblad, De Gelderlander en Museumtijdschrift).

Schilderkunst, een goede wandeling of pen en papier

Met de huidige lockdown in het achterhoofd presenteert Museum Het Valkhof nu met trots Binnenste Buitenland online. Met deze driedelige miniserie nemen drie deskundigen je mee in dit bijzondere gebied. Dat zijn: museumexpert Marja Begheyn, tekendocent Karin van der Pas en boswachter Tim Hogenbosch (Staatsbosbeheer, Beestenbrigade (KRO-NCRV) en Nijmegenaar van het Jaar). Laat je inspireren voor een bezoekje aan het museum, een goede wandeling buiten of een kleurrijke tekening van de omgeving. Zin om potlood en papier te pakken? Op de speciale webpagina Valkhof voor Thuis download je de bijbehorende tekenopdracht!

Lievelingsplek

In de eerste aflevering die nu online staat duiken de drie dieper in hun lievelingsplek. Voor velen is het bos een plek om te genieten. De schilders in de 19e eeuw kwamen uit het hele land naar de bijzondere natuur hier in de omgeving. Voor hen was de omgeving van Beek en Ubbergen een favoriete locatie om te schilderen. Hoe ontdekte men in de 19e eeuw deze streek als grote inspiratiebron? Wat is de favoriete plek van boswachter Tim? En hoe zet je jouw favoriete plek mooi op papier?

 

Bekijk de serie, gemaakt met de hulp van Losse Beer, via onze sociale media of Valkhof voor Thuis. 

Bekijk de eerste aflevering

 

Pers

Voor meer informatie en/of beelden kun je contact opnemen met: marketing@museumhetvalkhof.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.