Museum Het Valkhof: gratis toegang laatste dag voor de verbouwing

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Op vrijdag 30 september kan iedereen gratis Museum Het Valkhof bezoeken. Het museum wil inwoners van de stad en regio de kans geven om nog één keer de topstukken te bezoeken voordat de collectie in depot verdwijnt i.v.m. de aanstaande verbouwing.

Laatste kans

Museum Het Valkhof sluit vanaf 1 oktober de deuren van het pand aan het Kelfkensbos in Nijmegen voor een ingrijpende verbouwing. Het museum zet zijn activiteiten voort in het ABN AMRO gebouw aan het Keizer Karelplein, maar de eigen collectie is tijdens de verbouwing opgeslagen in depot en niet toegankelijk. Op vrijdag 30 september zet het museum zijn deuren wagenwijd open en nodigt iedereen uit om nog een laatste keer door het huidige gebouw te dwalen, zijn of haar favoriete collectiestuk op te zoeken, of een kop koffie in de tuin te drinken.

Op weg naar een vernieuwd museum

Eind augustus kondigde Museum Het Valkhof aan vanaf 1 oktober tijdelijk te sluiten voor bezoekers. Dit is het startsein voor de grote verbouwing van het pand aan Kelfkensbos. Vanaf 1 maart 2023 manifesteert het museum zich in zijn locatie aan het Keizer Karelplein. En in het voorjaar van 2025 opent het vernieuwde Museum Het Valkhof aan het Kelfkensbos.

Te zien en te doen

Naast de vaste collectie archeologie, oude kunst en moderne en hedendaagse kunst, pronken er in de zalen nog een aantal must see tentoonstellingen. Een daarvan is Moving Stories, de rijkdom van de Limes, over migratie in de Romeinse tijd en het heden. In het weekend van 24 en 25 september zijn er nog enkele tickets voor een Arabische, Chinese en Nederlandse rondleidingen beschikbaar.

Verder bezoek je onder andere De ontdekking van Herwen-Hemeling, Wave (i.s.m. Radboud Universiteit), Cool Collection II_OMINA (i.s.m. Folkert de Jong) en Lawine!!! (Oscar Peters).

Kinderen zijn welkom de Romein uit te hangen in de Romeinenwerkplaats of mee te snuffelen in het ARCHEOlab. De allerkleinsten ervaren kunst en cultuur met het gratis mee te pakken DAG museum buggyboek.