Tickets

Museum Het Valkhof krijgt verbouwingsgelden van de Gemeenteraad Nijmegen

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Groen licht voor verbouwing Museum Het Valkhof

Museum Het Valkhof kan de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. De gemeenteraad van Nijmegen besloot gisteravond om groen licht te geven voor de verbouwing van het museum en de aankoop van het pand.

Voor de verbouwing van Museum Het Valkhof is 14 miljoen euro nodig, om de technische installaties te vervangen, het gebouw een opener uitstraling te geven en de presentatie van de collectie te actualiseren. De raad gaf de in 2019 gereserveerde 11 miljoen euro hiervoor gisteravond vrij. Het museum zelf neemt 3 miljoen euro voor zijn rekening. Voorwaarde van de gemeente voor de investering is dat het museumgebouw in haar bezit komt. Zij koopt het gebouw voor 4,9 miljoen euro. Museum Het Valkhof betaalt het bedrag de komende jaren terug in huur. 

De verbouwing van Museum Het Valkhof staat sinds 2019 op de agenda. Het museum trok indertijd aan de bel omdat de installaties zodanig verouderd waren dat het functioneren van het museum in gevaar kwam. Na onderzoek van Bureau Berenschot volgden een aantal scenario’s, waarbij de gemeente koos voor een sober en doelmatig plan. Voor dit plan zijn de gereserveerde gelden nu definitief vrijgegeven.

Museum Het Valkhof kan nu de ogen richten op de toekomst. Directeur-bestuurder Hedwig Saam: ‘We zijn ontzettend blij met het vertrouwen dat een grote meerderheid van de raad heeft in onze toekomstvisie en de potentie van dit mooie museum. Wij kunnen aan de slag.’

De verbouwing gaat volgend jaar van start. In 2025 opent het vernieuwde museum zijn deuren voor publiek.

Einde persbericht

Voor meer informatie: Museum Het Valkhof, Jolanda van Dijk: j.vandijk@museumhetvalkhof.nl / 06 527 44 676

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.