Tickets

Kunstluis slaat weer toe - als paashaas!

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

De Kunstluis slaat weer toe – als paashaas!

In februari introduceerde Museum Het Valkhof de Kunstluis. Elk jaar krijg een kunstenaar, in 2020 Bart Drost, de vrijheid met korte interventies ‘als een luis in de pels’ te reageren op de collectie en/of de organisatie van het museum. Deze paasdagen slaat de Kunstluis voor een tweede keer toe! Voor zijn tweede interventie, Kunst-haas-paas-luis, ontpopt de Kunstluis zich tot een heuse paashaas en neemt hij bezoekers mee op een virtuele eierspeurtocht.

 

Kunstluis 2020

Bart Drost beet dit jaar het spits af als eerste Kunstluis en kreeg van Museum Het Valkhof carte blanche om te ‘luizen’ met zeven interventies. In zijn kunst bedient hij zich van diverse materialen en technieken. Zijn kunst is niet onder één noemer te vangen. Tijdens zijn eerste interventie in maart kraakte de Kunstluis succesvol het lege prentenkabinet van het museum en bood twee collega-kunstenaars te ruimte om te exposeren. De interventie kwam voort uit het ongenoegen van de Kunstluis dat expo-ruimte in het museum niet altijd wordt benut. Zijn tweede interventie is weer van hele andere aard.

 

Kunstluis speelt paashaas

De Kunstluis verbaast zich over de rare fratsen die musea uithalen om jong en oud binnen hun museummuren te krijgen. Daar kan de Kunstluis wel wat mee. Hij vatte het plan op voor een paasactiviteit voor de hele familie in Museum het Valkhof: de eierspeurtocht. Afbeeldingen van/met eieren uit het museumdepot worden afgewisseld met kleurige neten van eigen hand her en der tussen de kunst in de museumzalen tentoongesteld. Omdat het museum vanwege de richtlijnen inzake het coronavirus de deuren voorlopig moet sluiten en Kunstluis het gebouw niet kan betreden, wordt deze tweede interventie enkel virtueel en met eigen kunst uitgevoerd. De interventie Kunst-haas-paas-luis is vanaf eerste Paasdag online via social media beschikbaar.

 

De data van de resterende vijf interventies zullen kort voor actie te vinden zijn op de site van Museum Het Valkhof.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.