Nieuwe tentoonstelling Wave vanaf 23 juli te zien

Terug naar het overzicht · Nieuws ·

Museum Het Valkof presenteert derde tentoonstelling Moonshot serie

23 juli t/m 30 september 2022 in Museum Het Valkhof i.s.m. Radboud Universiteit

Museum Het Valkhof presenteert vanaf 23 juli in samenwerking met Radboud Universiteit de tentoonstelling Wave. Het is de derde expositie in de serie Moonshot, een reeks van vijf tentoonstellingen waarin kunst en wetenschap samenkomen. De aanleiding voor de reeks is de eerste foto van een zwart gat uit 2019. Het vertrekpunt van de derde tentoonstelling zijn de radiogolven waarmee wetenschappers het zwarte gat waarnemen. Hedendaagse kunst, gedetailleerde illustraties en wetenschappelijke instrumenten verbeelden in Wave verschillende soorten golven, zoals  licht-, geluids-, radio- en zwaartekrachtgolven.

Meer informatie