Tickets

Tentoonstellingen

  1. Tentoonstellingen

Let op: van 1 oktober 2022 tot voorjaar 2025 zijn de deuren van ons pand aan het Kelfkensbos gesloten wegens verbouwing.
Vanaf 1 maart 2023 vind je ons aan het Keizer Karelplein in hartje Nijmegen. In ons kleinere tijdelijke huis zijn activiteiten waar je aan kunt deelnemen, en enkele pronkstukken uit onze vaste collectie te zien. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Meer info

 

Binnenkort

De ontdekking van Herwen-Hemeling

Een Romeins heiligdom |  Vanaf maart 2023 weer te zien op de tijdelijke locatie aan het Keizer Karelplein

In Gelderland is een compleet en relatief ongeschonden Romeins heiligdom ontdekt. Archeologen van RAAP deden de opzienbarende vondst in Herwen-Hemeling (gemeente Zevenaar), vlakbij UNESCO Werelderfgoed Romeinse Limes. Dit is voor Nederland, maar ook internationaal, zeer uitzonderlijk. Valkhof Museum laat de topstukken van de vindplaats zien in De ontdekking van Herwen-Hemeling. Een Romeins heiligdom.

Meer info

Collectie Valkhof Museum

Collectie Museum Het Valkhof Nijmegen

Vanaf maart 2023 zijn er enkele pronkstukken van de vaste collectie weer te zien op de tijdelijke locatie aan het Keizer Karelplein

Valkhof Museum draagt met een indrukwekkende verzameling: archeologieoude en moderne kunst, het verhaal van ruim 14000 jaar geschiedenis uit. Bewonder de collectie, de verhalen  en verplaats je door de tijd.

Meer info

ARCHEOlab

Nu bij De Bastei Vanaf maart 2023 te zien op de tijdelijke locatie aan het Keizer Karelplein

Wat gebeurt er ná een opgraving? Als de archeologen buiten niet meer aan het werk zijn, gaan de ontdekkingen binnen verder. Opgegraven glas, aardewerk, metaal en nog veel meer wordt gesorteerd, geplakt, er wordt precies bepaald wat het is, het wordt getekend en beschreven. In het ARCHEOlab kan iedereen meehelpen met puzzelen aan het verleden van Nijmegen. Ervaring is niet nodig: schijf aan en doe mee! Ervaar zo letterlijk het verleden van de stad.

Meer info

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar u blijft anoniem.

Terug naar vorige Pas de cookie instellingen aan naar jouw voorkeur.